LISSERBROEK - Op zondag 21 april vindt het Eco-Meer festival plaats, hét groenste festival van Haarlemmermeer. Dit levendige (en gratis) evenement staat in het teken van het groener en klimaatbestendig maken van onze omgeving. Bezoekers zijn van harte welkom van 12:00 tot 16:00 uur op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek. Er is een vol programma waarbij er voor jong en oud van alles te beleven is. Initiatiefnemers van het festival zijn: NMCX Centrum voor Duurzaamheid, De Heimanshof, MEERgroen, IVN Haarlemmermeer, en andere groene initiatieven in de gemeente.


Workshops en een eco-quiz
Door het veranderende klimaat hebben we te maken met hittestress, wateroverlast en het uitsterven van allerlei dieren. Een groene, diervriendelijke omgeving beschermt ons hiertegen. Ook is groen een oppepper voor lijf en geest. Maar hóe maak je jouw omgeving groener en beter weerbaar? Dát is waar het Eco-Meer festival om draait! Met verschillende (tuin)workshops voor jong en oud, heerlijk (lokaal) eten, een inspirerende informatiemarkt, rondleidingen en speurtochten, tafelgesprekken over voeding, advies over het verduurzamen van woningen, en een heuse eco-quiz. Ook voor mensen zonder groene vingers!

Programma
Het festival biedt een uitgebreid programma voor jong en oud. Hierbij staat zowel het beleven als genieten van de natuur centraal (buiten de deur, maar juist óók in jouw achtertuin). Ook activeren we bezoekers om zelf aan de slag te gaan. Volwassen kunnen deelnemen aan inspirerende workshops en ecologische kennissessies, zoals het ontwerpen van een diervriendelijke en klimaatbestendige tuin, het ontdekken van eetbare planten en het belang van inheemse planten. Ook zijn er historische rondleidingen over het terrein van de Olmenhorst, waarbij de geschiedenis en de toekomst van het landgoed aan bod komen.

Voor kinderen
Om kinderen op een speelse manier het belang van natuur en duurzaamheid te leren, zijn er de allerlei leuke activiteiten. Van speurtochten door de bloeiende appelboomgaard, een workshop moestuinieren, creatief knutselen met natuurlijke materialen tot zaadbommetjes maken. Ook kunnen ze heerlijk spelen en op avontuur gaan in de uitgestrekte boomgaard.

Informatiemarkt
Voor het opdoen van groene inspiratie, ideeën en kennis, is er een uitgebreide informatiemarkt. Hier vind je diverse biologische en inheemse planten en klimaatbestendige producten. Deelnemers zijn o.a.: NMCX Centrum voor Duurzaamheid, De Heimanshof, Stichting MEERgroen, IVN Haarlemmermeer, het Rijdend Energieloket, Imkervereniging Haarlemmermeer, Tuincentrum Suidgeest, Sedumplus, Stichting Gierzwaluw, Natural Bulbs en hovenier le Gardinier.

Een springplank naar een groenere wereld
Het Eco-Meer Festival is meer dan een daguitje; het is een springplank voor iedereen die actief wil bijdragen aan een groenere, duurzamere wereld, beginnend in de eigen achtertuin. Samen maken we het verschil voor een leefbare toekomst!

Datum: zondag 21 april
Tijd: van 12:00 tot 16:00 uur
Waar: op Landgoed de Olmenhorst, Lisserweg 481 in Lisserbroek
Entree: gratis