HAARLEMMERMEER - Op vrijdag 8 maart 2024 tussen 09.00 en 15.00 uur worden in opdracht van de provincie Noord-Holland herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de wegmarkering op de Cruquiusbrug (N201). Deze werkzaamheden kunnen enige hinder veroorzaken voor weggebruikers vanwege een rijbaanafzetting.

Herstelwerkzaamheden

Als gevolg van de ongunstige weersomstandigheden is de wegmarkering van de tijdelijke rijstroken op de Cruquiusbrug vervaagd. Om ervoor te zorgen dat de weg weer duidelijk gemarkeerd is voor alle weggebruikers, worden deze markeringen opnieuw aangebracht.

Cruquiusbrug

De Cruquiusbrug is aan vervanging toe. De nieuwe brug wordt door de aannemerscombinatie van Hattum en Blankevoort/Hollandia in 2023-2025 circulair, energieneutraal en zo onderhoudsarm mogelijk gebouwd volgens de principes industrieel Flexibel en Demontabel bouwen (IFD). Het brugdeel richting Heemstede wordt vervangen en verbreed waardoor er meer ruimte ontstaat voor fietsers en voetgangers. Het brugdeel richting Hoofddorp wordt in die periode onderhouden. Met de nieuwe brug verbetert de veiligheid en doorstroming van zowel fietsers, voetgangers als het wegverkeer op de N201. De werkzaamheden zijn eind 2025 afgerond.

Samenwerking

De vernieuwing van de Cruquiusbrug is een samenwerkingsverband met de provincie Noord-Holland, gemeenten Heemstede en Haarlemmermeer, Vervoerregio Amsterdam en Hoogheemraadschap van Rijnland.

Meer informatie

Met vragen over de Cruquiusbrug kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen het servicepunt van de provincie via 0800 0200 600 (gratis) of stuur een e-mail naar servicepunt@noord-holland.nl Of kijk op www.cruquiusbrug.nl of de regionale Facebookpagina.