HAARLEM - Iedereen is klaar met corona. Daarom besluit communicatiebureau La Plume Media om Haarlemmers tijdens de coronacrisis een hart onder de riem te steken door gratis posters onder bewoners te verspreiden. Zij slaat hiervoor de handen ineen met twee andere Haarlemse ondernemingen; drukkerij het Printhuis en AH Vos Supermarkten.


De laatste loodjes van de coronacrisis wegen het zwaarst. Daarom ondernemen La Plume Media, het Printhuis en AH Vos Supermarkten actie om Haarlemmers te verbinden. La Plume Media ontwierp een poster met de tekst: 'Trots op Haarlem! Geen virus krijgt ons klein'.

Bewoners kunnen de poster gratis meenemen en voor hun raam hangen. Hoe meer Haarlemmers de poster ophangen, hoe meer kleur, trots en verbondenheid hij brengt.

De 'Trots op Haarlem'-poster staat vol herkenbare, Haarlemse iconen, zoals de Gravestenenbrug en de Grote of Sint-Bavokerk. Elementen die Haarlemmers samenbrengen. Drukkerij het Printhuis drukte duizenden posters. Deze kunnen vanaf 18 maart, gratis, bij de Haarlemse supermarktfilialen van Albert Heijn Vos worden meegenomen.

Veerle Focke, algemeen directeur van La Plume Media: "Iedereen is coronamoe. Het is zichtbaar als je door de stad loopt, hoorbaar in vrijwel elk gesprek, en voelbaar als de klok 21:00 uur slaat. La Plume Media staat voor verbinding. We zien dan ook met lede ogen aan hoe het coronavirus voor steeds meer afstand tussen mensen zorgt. We besloten daarom om Haarlemmers een hart onder de riem te steken. Met de posteractie hebben we een laagdrempelige manier gevonden om mensen te verbinden, trots te laten voelen op hun stad, en elkaar te motiveren om nog even vol te houden. Ik ben enorm trots dat we dit hebben kunnen realiseren met het Printhuis en Vos Supermarkten; bedrijven met hart voor de stad. We hopen dat veel Haarlemmers de posters voor hun raam hangen en zo hun wijk kleuren met positiviteit."

Om ook Haarlemse kinderen te betrekken, organiseren de ondernemers aanvullend een kleurplaatwedstrijd. Kinderen kunnen hun kleurplaat ophalen en inleveren bij een Albert Heijn Vos-filiaal en zo meedoen aan de wedstrijd. De drie kinderen met de mooiste kleurplaat, winnen hun eigen werk afgedrukt op canvas.

De posters en kleurplaten kunnen vanaf 18 maart gratis worden opgehaald bij:
AH Vos Westergracht (Menno Simonszplein 6), AH Vos Raaks (Drossestraat 11) en AH Spoorwegstraat (Spoorwegstraat 1-3). La Plume Media (Kennemerplein 6, ingang Frame Offices, achterzijde treinstation Haarlem) en het Printhuis (Gedempte Oude Gracht 137).