UITHOORN - Het Watersportseizoen is begonnen en Optimist on Tour is weer onderweg door heel Nederland! Van 23 t/m 25 juni meert hét rondreizende watersportevenement van Nederland aan in Uithoorn! Kinderen tussen 8 en 12 jaar, met minimaal zwemdiploma A, kunnen drie dagen lang naar hartenlust gratis kanovaren, suppen of zeilen. Daarnaast kunnen ze als echte water professors proefjes doen in het Optimist on Tour Waterlaboratorium.


Samenwerking

Optimist on Tour in Uithoorn is een initiatief van Stichting Promotie Uithoorn en de Kwakel (SPUK), Roei- en Kanovereniging Michiel de Ruyter en het Watersportverbond. Verschillende klassen van basisscholen uit Uithoorn doen mee aan Optimist on Tour.

Gidus Buisman, Initiatiefnemer namens SPUK: 'Uithoorn ligt pal aan de rivier de Amstel'. Het water is gezichtsbepalend voor het dorp. De nieuwe haven en de boulevard, met zijn gezellige terrassen, vormen het kloppende hart van het dorp. Met Optimist on Tour willen wij Uithoorn op zijn best laten zien en beleven. Daarnaast is het de ideale locatie om kinderen kennis te laten maken met de watersport en ze spelenderwijs iets bij te brengen over water. Kosteloos, zodat iedereen kan meedoen.'

Basisschoolkinderen van groep 5 t/m 8 krijgen voorafgaand aan Optimist on Tour een spreekbeurt in de klas. Tijdens deze les leren zij alvast iets over de boot, plank of kano en over wat je aan moet als je het water op gaat. Daarnaast leren zij de beginselen van waterbeheer, worden ze bewust gemaakt van het effect van plastic in het water, leren zij over watersporten en werken in een team.

Deze kinderen gaan vervolgens op donderdag 23 en vrijdag 24 juni naar RKV Michiel de Ruyter om de theorie in praktijk te brengen. Daar krijgen zij les van instructeurs van het Watersportverbond in zeilen, suppen en kanovaren!

Na schooltijd inschrijving voor iedereen!

Na schooltijd, van 15.00 uur tot 18.00 uur, en op zaterdag 25 juni (van 9:30-17:30) kunnen alle kinderen uit de omgeving samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, kosteloos meedoen aan Optimist on Tour. Het enige wat nodig is, is een zwemdiploma A. Om zeker te zijn van een plek kan dat het beste via optimistontour.nl, maar aanmelden op locatie kan ook. Eerst krijgen kinderen een theorieles op de kant, om vervolgens zelf aan het roer te zitten van een Optimist, in een kano of op een SUP. Een uur lang plezier op het water gegarandeerd!

Professor in het Waterlab

In Uithoorn gaat het straks over meer dan alleen watersporten. In het waterlaboratorium op de wal veranderen de kinderen in heuse professoren met witte jassen, brillen en pipetjes om allerlei proefjes met water te doen. Waarom blijven ijzeren punaises drijven op het water? En hoe zuiver je water zodat je het kan drinken? Naast het watersporten maken we hiermee kinderen ook bewust van een duurzame toekomst en het belang van schoon water.

Inschrijven

Schrijf je van te voren GRATIS in op onze website, dan ben je zeker van een plek! Aanmelden ter plekke kan uiteraard ook.

Locatie

RKV Michiel de Ruyter, Amsteldijk Zuid 253, 1423 BZ, Uithoorn