HOOFDDORP - Ook dit jaar staat Stichting GIG Haarlemmermeer klaar om een nieuwe spetterende editie van haar jaarlijkse benefietevenement te presenteren: GIG 2021. Het succesvolle jongerenproject dat in 2008 tot stand is gekomen, geeft al ruim 13 jaar een podium aan jong talent uit de gehele Haarlemmermeer. Op zondag 19 december zullen de jonge talenten stralen op het grote podium van schouwburg De Meerse, in een stream die live te volgen is via hun YouTube-kanaal! Gedurende de show wordt wederom geld ingezameld voor lokale goede doelen Hospice Bardo en Stichting Adamas Inloophuis.

Vanaf 20.30 uur laten acht acts, met jongeren tussen de 12 tot 25 jaar, zien wat zij in hun mars hebben! In deze talentenjacht strijden zij om drie geldprijzen met een waarde tot wel €1.000,-! Ook basisscholen De Brandaris en de Caleidoscoop hebben zich samen met PierK en ZangExpress ingezet voor een paar fantastische optredens-op-afstand.

De organisatie van Stichting GIG, bestaat uit jongeren die zich belangeloos inzetten. Samen met sponsoren zoals de gemeente Haarlemmermeer, de Rabobank, de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp (KSH), en tientallen lokale ondernemers, zorgt Stichting GIG ervoor dat enerzijds jong lokaal talent wordt ontplooid en dat anderzijds al meer dan €50.000,- is opgehaald voor de twee lokale goede doelen.

Voorzitter Nick van Duin: “Wij hadden aan het begin van het jaar met vrij veel mogelijkheden rekening gehouden, maar dat we einddecember wéér in een lockdown zaten, had geen van ons voorzien. We hebben mazzel dat we na vorig jaar ervaring hebben met live-streamen en dat we samen werken met ontzettend enthousiaste partijen, dat maakt het wel een stuk makkelijker om zo laat in het proces nog te schakelen. Stoppen is voor ons geen optie, we gaan er 19 december gewoon weer een digitaal feest van maken! #GIGatHome2, zou ik zeggen!”

Enthousiast geworden? Het belooft een feest te worden, dus komt dat zien! Zet de stream op zondag 19 december aan en geniet.