ZWANENBURG - Op woensdag 15 februari 2023 worden om 13:15 uur in het Geboortebos Park Zwanenburg in gemeente Haarlemmermeer voor de tweede keer Geboortebomen voor kindjes tot 12 jaar geplant. Geboortebomen zijn een geschenk voor het kindje én voor Moeder Aarde. Na verloop van tijd gaan alle bomen (en struiken) op in een schitterend Geboortebos waar veel dieren en planten kunnen leven. Geboortebossen dragen bij aan de biodiversiteit en dus aan een gezonde leefomgeving.


Zelf een Geboorteboom planten
Met de Geboortebossen krijgen (groot-)ouders en andere belangstellenden de mogelijkheid om hun oogappeltje een groene start geven. Niet alleen voor kindjes die afgelopen jaar zijn geboren kan een boom geplant worden. Voor alle kindjes tot 12 jaar kunnen de scheppen in de grond.
Tijdens de jaarlijkse plantdag mogen de (groot-)ouders van de baby of het kindje tot 12 jaar - en dat is uniek aan dit concept - zelf de boom en een aantal struiken planten. Als herinnering ontvangen de planters een Geboorteboomcertificaat. De naam en geboortedatum van het kindje zijn via een in het bos te scannen QR-code terug te vinden op geboortebos.nl.

Geboorteboom bestellen
Stichting Nationale Boomfeestdag verzorgt de aanmeldingen voor Geboortebomen en organiseert de feestelijke plantdagen. Op de website geboortebos.nl kan je een Geboorteboom bestellen. Voor de plantdag in Geboortebos Park Zwanenburg van 15 februari kan dit nog tot 1 februari.

Groene gezonde wereld
Het planten van een boom bij de geboorte van een baby is een eeuwenoude traditie die door de Stichting Nationale Boomfeestdag wordt omarmd. Het staat symbool voor de wens dat ieder kind kan opgroeien in een groene, gezonde wereld. Ook het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vindt dit belangrijk. Zij ondersteunt het initiatief van de Geboortebossen zodat nog meer kinderen met hun
(groot-)ouders en verzorgers in Nederland in contact komen met de natuur en de waarde van bomen beleven.

Park Zwanenburg
Park Zwanenburg maakt onderdeel uit van Spaarnwoude Park en ligt in de gemeente Haarlemmermeer. Bezoekers van het park kunnen er wandelen, mountainbiken en skaten. Park Zwanenburg is 35 ha groot en maakt deel uit van de Groene As, de ecologische verbindingszone die grote en kleine natuurgebieden tussen Amstelland en Spaarnwoude Park met elkaar verbindt.