VIJFHUIZEN/HOOFDDORP - De Geniedijk is de groene ruggengraat van Haarlemmermeer en is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Er zijn twee nieuwe fietsroutes ontwikkeld die diverse groengebieden in Haarlemmermeer met elkaar verbinden met de fraaie Geniedijk als centraal middelpunt. Deze twee fietsroutes zijn te downloaden in de IVN-routeapp (Geniedijk Haarlemmermeer, start Vijfhuizen-Aalsmeer én start Aalsmeer-Vijfhuizen). Als feestelijke aftrap zal de route vandaag onder begeleiding van de twee makers van de routes plaatsvinden. Deelnemers verzamelen zich bij het startpunt, Gemaal Koning Willem I aan de Cruquiusdijk. We fietsen gezamenlijk een groot deel van de route.

Verzamelpunt: Gemaal Koning Willem I, Cruquiusdijk 226, 2141 EW Vijfhuizen. Let op: hier is geen parkeergelegenheid voor auto's, wel voldoende ruimte voor fietsers om te verzamelen.

De route achten wij minder geschikt voor kinderen op kinderfietsjes.

Aanmelden verplicht via: ivnhaarlemmermeer@gmail.com

Maximaal aantal deelnemers is 12.

Let op: deze excursie wordt uitgevoerd onder de huidige (Covid-19) voorwaarden: deelnemers en gids(en) zijn klachtenvrij, afstand van tenminste 1,5 meter handhaven, geen handen schudden, hoesten/niezen in de elleboogplooi en geen dingen aan elkaar doorgeven tijdens de excursie.