HOOFDDORP - Eind 2019 wist het coronavirus toe te slaan in Wuhan. Dit is de hoofdstad van China. Na een paar maanden wist het coronavirus ook toe te slaan in Nederland. Dit was voor de mensheid een groot probleem. Toen het coronavirus al langer in Nederland was, kwamen de corona testen. De coronatesten kunnen constateren of je het coronavirus bij draagt. Dit is natuurlijk handig als je van het virus af wilt komen. Iedereen blijft zich daarom massaal testen op het virus. Ook nu nog is het handig om je te laten testen als je de bekende symptomen van het virus hebt. Je kunt daarom online een afspraak maken voor een corona test. De testlocaties vind je bij jou in de buurt, daarom hoef je niet lang te reizen voor de corona test. Coronatest in Hoofddorp: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl.

Hoe verloopt de afspraak?
Wanneer je een afspraak hebt gemaakt voor een coronatest, is het van belang om binnen te blijven tot de dag van de afspraak. Zo voorkom je dat je andere mensen gaat besmetten. De dag van de afspraak kan je met de auto, fiets, scooter of rolstoel naar de testlocatie komen. Naar de testlocatie neem je een geldig ID mee en een mondkapje. Het mondkapje moet je dragen terwijl je in de rij staat bij de GGD-testlocatie. Als je aan de beurt bent bij de testlocatie, wilt de GGD jouw ID zien. Zo ziet de GGD of je een afspraak hebt staan. Hierna kan de GGD-medewerker je testen op het coronavirus. Er wordt een wattenstaafje in je neus gestopt die er een paar seconden in blijft zitten. Zo komen bacteriën uit jouw neus op het wattenstaafje. Als dit klaar is, neemt de GGD wat speeksel af uit je mond. Dit gaat ook met behulp van een wattenstaafje. De staafjes gaan een beschermd potje in en worden opgestuurd naar het lab. Je kan dan naar huis gaan en kan de uitslag verwachten binnen 48 uur.

Waar kan je terecht voor een corona snel test?
Coronatest in Hoofddorp: overzicht kosten en sneltest locaties. Naast de normale coronatesten, kan je ook terecht voor een coronasneltest. De corona sneltesten zijn bedoeld voor mensen die niet 48 uur kunnen wachten op de uitslag van de coronatest. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je moet gaan vliegen voor een zakenreis. Dan heb je de mogelijkheid om een coronasneltest aan te vragen. Een corona snel test kan je gemakkelijk via het internet aanvragen. Wanneer je dat hebt gedaan, is het de bedoeling dat je ook naar de corona testlocatie komt. Hier zal je dan worden getest op het coronavirus. Aan de corona sneltesten zijn wel kosten verbonden. Zo kost één corona snel test maar liefst 70 euro. Dit is een flinke prijs als je gewoon 48 uur kunt wachten op de uitslag voor de corona test. Daarom kun je beter alleen een corona sneltest aanvragen als het echt dringend is.