NIEUW VENNEP - Eerder vertelden wij al vol trots over 'onze' helden van bso Wervelwind. Zij deden mee aan de SOS Heldenchallenge. In samenwerking met DoenKids organiseerden ze allerlei sport- en spelactiviteiten om geld in te zamelen voor SOS Kinderdorpen. En fanatiek dat ze waren! Er werd o.a. een sponsor run gehouden, touwtje gesprongen, een obstacle run gedaan, gebowld en een modeshow gehouden.

Dankzij hun inzet tijdens de SOS Heldenchallenge hebben de kinderen veel geld ingezameld (bijna 800 euro maar liefst!) Maar dat is nog niet alles! Met deze challenge hebben ze ook een virtuele meet & greet met Kim-Lian van der Meij gewonnen, ambassadeur van SOS Kinderdorpen. Deze week was het dan zo ver. En wat was het een indrukwekkende dag. Kim-Lian van der Meij beantwoorde met liefde alle vragen van de kinderen. En dat waren er nogal wat! Zo waren de kinderen benieuwd of zij zelf weleens in een kinderdorp is geweest. En wat ze eigenlijk allemaal doet als ambassadeur. Of waar het eten voor de kinderen vandaan komt en of er alleen kinderdorpen zijn in warme landen bijvoorbeeld. Wat een goede vragen!

Kim-Lian van der Meij: “Het virtuele bezoek aan De Wervelwind was hartstikke leuk. Het liefst was ik natuurlijk in levende lijve naar Nieuw-Vennep gekomen, maar dat zat er niet in door de coronamaatregelen. De kinderen hadden veel vragen voorbereid en waren ontzettend nieuwsgierig naar het werk van SOS Kinderdorpen. Ik vond het bijzonder om hun betrokkenheid te zien bij leeftijdsgenootjes elders in de wereld, die het een stuk minder hebben. Met de SOS Heldenchallenge maken ze het verschil voor kinderen die opgroeien zonder familieliefde. Wat mij betreft zijn het echte helden dus!”

Na de virtuele meet & greet konden de kinderen nog één keer laten zien hoe goed zij in de obstacle run waren. Kruipen, slalommen, klimmen, balanceren en zaklopen. Wauw, wat een te gekke bso-dag was dit!