VIJFHUIZEN - Fietsfan én natuurliefhebber? Dan is deze prachtige tocht echt iets voor jou! De route loopt over de Geniedijk in de Haarlemmermeer. Onder begeleiding van de IVN-gidsen fiets je langs de groei- en broedgebieden van vele planten en dieren.


De groene ruggegraat

De Geniedijk is de groene ruggengraat van Haarlemmermeer. De dijk is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en is gebouwd tussen 1888 en 1903. De dijk begint in het westen bij Fort Vijfhuizen en loopt via Fort Hoofddorp naar Fort bij Aalsmeerderbrug.

Trekroute voor vleermuizen en vlinders

Deze fietstocht voert ons langs de Geniedijk over het zogenoemde Liniepad. Het biedt groei- en broedgelegenheid aan vele verschillende planten, vogels en kleine zoogdieren.Daarnaast is de Geniedijk een belangrijke trekroute door Haarlemmermeer voor dieren zoals de ijsvogel, vos, bunzing, vlinder en vleermuis.

Live begeleiding van gidsen

De fietsroute is gemaakt voor de IVN Routes-app, maar deze zaterdag wordt de tocht begeleid door de IVN-gidsen die de route voor de app hebben gemaakt en ingesproken. Je kunt nu deze prachtige tocht op de fiets beleven, zonder telefoon én met live uitgesproken informatie. We fietsen heen richting Aalsmeer en komen terug bij Fort Vijfhuizen. Bij elkaar is dat meer dan 20 kilometer.

Datum: zaterdag 6 juli

Tijden:11:00 - 13:00 uur

Verzamelen: Gemaal Koning Willem 1, aan de ringvaart nabij fort Vijfhuizen.
Kom met de eigen fiets of ov-fiets naar het startpunt of neem je eigen fiets mee op de fietsdrager.
Er is beperkte parkeergelegenheid voor auto’s.
Graag vooraf aanmelden met naam en telefoonnummer via: ivnhaarlemmermeer@gmail.com