HOOFDDORP - De provincie Noord-Holland heeft op 18 juni 2021 een aantal kleine scheurtjes in het viaduct bij het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp ontdekt.


Omdat niet duidelijk is waardoor de scheurvorming is ontstaan, wordt nader onderzoek verricht op de betonnen constructie. Het viaduct wordt preventief ondersteund. Het (bus)verkeer kan veilig gebruik blijven maken van het viaduct.

Onderdeel van het viaduct is de R-net halte Spaarne Ziekenhuis, waar onder andere lijn 300 tussen Schiphol en Haarlem stopt. De scheurtjes van minder dan 1 millimeter zijn alleen gevonden in een van de ondersteunende pilaren van het viaduct, aan de kant van de bussen richting Haarlem. Om de oorzaak en oplossing te kunnen vinden van de gevonden scheurtjes, voert de provincie meerdere onderzoeken uit aan de betreffende pilaar. Hierbij wordt het viaduct uit voorzorg ondersteund, zodat het busverkeer veilig gebruik kan blijven maken van het viaduct en de R-net halte. Busreizigers ondervinden geen hinder van het betononderzoek. Vanwege de ondersteunende constructie is het echter niet mogelijk om gebruik te maken van de lift.

Meer informatie
Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis), of per mail servicepunt@noord-holland.nl