NIEUW VENNEP - Iedereen krijgt in het leven te maken met verlies en afscheid. Rouwen hoort bij het leven, maar hoe ga je er mee om? Daar bestaan helaas geen pasklare recepten voor; iedereen doet het op zijn eigen manier. Met anderen over je verdriet praten kan wel helpen de pijn te verlichten.

Stichting Nabestaandenzorg kan die ondersteuning in de vorm van een luisterend oor, specifieke begeleiding of gewoon iemand om mee te praten bieden. Dankzij medewerking van sportfondsen is er nu ook in Nieuw Vennep een wandelgroep. De wandelgroep start vanaf de Estafette aan de Helsinkilaan 1. Waar ook na afloop een kopje koffie word gedronken.

Wandelen in de natuur kan helpen om de gedachten op een rij te zetten en om de zinnen te verzetten. Wandelen met een ander die in een vergelijkbare situatie zit, kan prettig zijn. Al lopend worden ervaringen gedeeld. Dit kan helpen het verdriet te verzichten en de draad weer op te pakken. Bovendien is wandelen gezond, je bent buiten. Zo zet je samen een stap verder in een nieuw leven.

Voor meer informatie en aanmelden kan contact worden opgenomen via 06 279 104 89 of per mail: info@stichting-nabestaandenzorg.nl.

Nabestaandencafé Hoofddorp
Daarnaast komen iedere eerste maandag van maand van 10 tot 12 uur lotgenoten bij elkaar tijdens het Nabestaandencafé in de nieuwe Silo in Hoofddorp. Op deze plek kunnen lotgenoten elkaar op een informele manier ontmoeten om ervaringen te delen, steun te vinden en verbinding te maken met anderen. Voor het Nabestaandencafé is aanmelden niet nodig. Iedereen die te maken heeft met het verlies van een dierbare is van harte welkom, ook wanneer het verlies al langer geleden is. Het nabestaandencafé wordt medemogelijk gemaakt door de Gemeente Haarlemmermeer.

Voor meer informatie over de activiteiten van de Stichting Nabestaandenzorg: www.stichting-nabestaandenzorg.nl