ZWANENBURG - De Albert Heijn van ondernemers Thijs Berkvens en Bruce Peters sluit op dinsdag 19 september om 18:00 uur tijdelijk de deuren voor een ingrijpende verbouwing. De supermarkt, die al zo'n 59 jaar aan de Dennenlaan 45 is gevestigd, wordt van vloer tot plafond compleet vernieuwd. Er komt nog meer aandacht voor vers en gemak. De feestelijke heropening vindt plaats op dinsdag 3 oktober om 11:00 uur en supermarktmanager Brian Inden en zijn team nodigen iedereen uit hierbij aanwezig te zijn.


"Medewerkster Tineke Wijdeveld en buurvrouw mevrouw De Wit krijgen samen de eer de vernieuwde winkel officieel te openen. In 1989 was Tineke Wijdeveld de allereerste medewerkster die werd aangenomen in de nieuwe franchisewinkel en ondanks haar pensioen werkt zij hier nog altijd. Toen in 2008 de Albert Heijn werd uitgebreid met het naastgelegen pand was het mevrouw De Wit die de eerste steen wegsloeg", vertelt Brian Inden.

Vers

Op het overzichtelijke versplein is er volop keuze uit vers, van bloemkool en avocado tot de lekkerste verse maaltijden en maaltijdsalades. Er zijn meer verspakketten en er is een ruimer aanbod biologische en vega(n) producten. Bij de bakkerijafdeling vind je niet alleen heerlijk brood, vers uit de oven, maar ook diverse taarten, koekjes en chocolade. Nieuw is het diepvriesbrood om lekker thuis af te bakken en stokbrood snijd je zelf bij de nieuwe broodsnijmachine. Voor ontbijt, lunch of borrel biedt de borrelwand een groot assortiment kazen, vleeswaren, droge worsten, salades en tapas.

Gemak en service

Het aantal zelfscankassa's wordt uitgebreid naar 13 en met de nieuwe handscanners kun je al tijdens het winkelen de boodschappen scannen. Afrekenen gaat dan nog sneller. Bij een van de zelfscankassa's is het mogelijk met contant geld te betalen. Medewerkers staan klaar voor hulp en advies, maar als klanten toch liever bij de gewone kassa willen betalen kan dat natuurlijk ook. Bij de nieuwe pakketwand haal je met een unieke code zelf je online bestelde pakket op en verder vind je in de hal onder andere de Gall & Gall gemak en de fraaie bloemen- en plantenafdeling.

Energiezuinig

De vernieuwde supermarkt krijgt zonnepanelen en overal komt ledverlichting. Alle koelingen hebben dagafdekking en gas wordt niet meer gebruikt. Dat levert een enorme energiebesparing op. "Alles is straks nieuw, maar de gezellige sfeer in de winkel, die blijft natuurlijk. We kijken uit naar de opening en zijn benieuwd naar alle reacties", aldus de supermarktmanager.