HAARLEMMERMEER - Het nieuwe culturele seizoen in Haarlemmermeer staat voor de deur. De culturele instellingen hebben volop plannen gemaakt om zoveel mogelijk inwoners het nieuwe aanbod aan kunst en cultuur te laten horen, zien en beleven.

Cultuurwethouder Marja Ruigrok:
Het culturele seizoen eindigde vorig jaar heel abrupt. Theaters, musea, poppodia: iedereen sloot zijn deuren. Gelukkig kan het weer, natuurlijk rekening houdend met de coronamaatregelen. En met deze waterval aan optredens, interessante lezingen, ontroerende voorstellingen valt er veel te doen en te beleven. Het wordt nog lastig kiezen.

Cultuur voor corona: het publiek geniet tijdens een voorstelling in 2018 tijdens het festival de Grazende Zwaan. Foto: Danny de Casembroot, juli 2018

Nieuwsgierig geworden?
Het meest actuele aanbod is te vinden op de website Uit in Haarlemmermeer.

Om ervoor te zorgen dat iedereen veilig en prettig kan kijken en meedoen, blijft voorlopig de anderhalve meter afstand nog intact en worden bij sommige optredens bezoekers geregistreerd. Op vrijdag 17 september maakt het kabinet tijdens een nieuwe coronapersconferentie bekend of en wanneer er versoepelingen komen voor de culturele en creatieve sector.