HAARLEMMERMEER - Het is volop herfst: de dagen worden korter, de bladeren vallen. Dat betekent dat Meerlanden op verschillende plekken waar veel grote gemeentelijke bomen staan, bladkorven heeft neergezet. Inwoners kunnen hierin bladeren uit de openbare ruimte kwijt. Op die manier blijven de straten netjes en opgeruimd.

Vallend blad

Het hoort bij het jaargetijde: bomen die hun mooi gekleurde bladeren verliezen. Deze bladeren kunnen ook overlast geven; veel blad op de rijbaan, het fietspad of de stoep kan leiden tot gladheid. Om gevaarlijke situaties zoveel mogelijk te voorkomen, is het goed om de bladeren op te ruimen. Dat doet de gemeente samen met Meerlanden en de inwoners.

Meerlanden heeft op verschillende plekken bladkorven neergezet. Foto: Margo Oosterveen

Meerlanden

Het is een taak van Meerlanden om het blad op te ruimen. Op 70 plekken waar grote gemeentelijke bomen staan die veel bladeren verliezen, heeft Meerlanden halverwege oktober bladkorven neergezet. Daarin kunnen bewoners die een handje willen meehelpen de bij elkaar geveegde bladeren kwijt. Wie wel blad bij elkaar heeft geveegd, maar geen bladkorf in de buurt heeft, kan het verzamelde blad ook kwijt in de GFT-rolcontainer. Zelf een bladkorf aanvragen kan niet. De bladkorven blijven tot 13 december staan.

Wie heel veel herfstbladeren ziet liggen, die ook nog eens overlast veroorzaken, kan dit melden bij de gemeente.