HOOFDDORP - Holmkwartier wordt een nieuw stukje Bornholm in Hoofddorp. De gemeente Haarlemmermeer en ontwikkelaar Amstelring maken nu afspraken om dit mogelijk te maken. Er komen maximaal 260 zorgeenheden, 225 woningen en enkele maatschappelijke voorzieningen die bijdragen aan het realiseren van een inclusieve woonplek.


De verwachting is nu dat de twee nieuwe zorggebouwen in 2024 klaar zijn, zodat het verouderde woonzorgcentrum Bornholm & Eijkenhove gesloopt kan worden. Daarna zullen de woningen gebouwd worden. Om dit mogelijk te maken, moet er eerst een nieuw bestemmingsplan worden gemaakt. Dit zal naar verwachting in juni dit jaar ter inzage liggen, zodat omwonenden en betrokkenen erop kunnen reageren.

Wethouder Sidali: “Holmkwartier wordt ontwikkeld zoals de gemeente het graag ziet. Een diverse en inclusieve wijk waar zorg voor elkaar een belangrijke pijler is. Woningen voor jong en oud waarbij de opzet van de wijk zorgt voor verbinding.”

Wethouder Nobel: “De wijk Bornholm was echt toe aan nieuwe woningen. 260 zorgeenheden en 225 woningen komen erbij. Het Holmkwartier is hier een goed voorbeeld van. Ik ben natuurlijk vooral blij met de woningen die erbij komen. Maar het unieke is dat zorg en wonen hier heel goed bij elkaar passen.”

Wethouder Sedee: We maken afspraken over de buitenruimte in het Holmkwartier, zodat mensen er plezierig kunnen wonen en elkaar kunnen ontmoeten. Dat betekent onder meer aandacht voor groen en water en de focus op fietsers en voetgangers. We maken beeldkwaliteitsplan om de ambities waar te kunnen maken.”

Op donderdag 17 februari presenteert Amstelring het actuele plan tijdens een online bijeenkomst voor bewoners. De sessie start om 19.00 uur en duurt tot 20.00 uur. Aanmelden kan via holmkwartier@amstelring.nl.