HOOFDDORP - Zaterdag 12 september werd Hyde Park House geopend door de verantwoordelijke projectwethouders van Haarlemmermeer, Jurgen Nobel en Johan Rip. Hyde Park House is een 3000 m2 tellend informatiecentrum, waar je een impressie krijgt van de woningen die er straks te koop zijn. De verkoop van de eerste woningen start op zaterdag 19 september. Later dit jaar wordt de eerste paal geslagen.


Waar nu nog de deels gesloopte kantorenwijk Beukenhorst West ligt, verrijst binnen enkele jaren Hyde Park, een moderne wijk, met een stedelijke uitstraling, onderdeel van het stadscentrum. Uiteindelijk komen hier zo’n 3800 woningen. Inmiddels staan meer dan 10.000 geïnteresseerden ingeschreven voor een huis in Hyde Park. Daarvan komt de helft uit Haarlemmermeer.

Hoofddorp wordt een stad

Jurgen Nobel:

'Het stadscentrum van Hoofddorp zal straks een heel ander aanzien krijgen en Hyde Park levert hier een belangrijke bijdrage aan. 3800 woningen erbij. Dan wordt Hoofddorp echt een stad. Aangezien wij een enorme woningbouwopgave hebben, zijn dit mooie ontwikkelingen. Niet voor niks is ons motto bouwen, bouwen, bouwen.'

Johan Rip:

'Voormalig kantorenpark Beukenhorst-West wordt omgetoverd tot een volledig nieuwe stadswijk. Op dit moment is het lastig voor potentiële bewoners om zich een voorstelling te maken van hoe hun toekomstige thuis en buurt eruit gaan zien. In Hyde Park House kunnen ze alvast een goed beeld krijgen hoe ze in de toekomst zullen wonen.'

Zo makkelijk en prettig mogelijk

Projectdirecteur van Hyde Park, Lars van Engelen straalt: “In Hyde Park House komt alles samen: in de bioscoop worden films getoond over de ontwikkeling van het project, de verkoopadviseurs leiden de kandidaten langs maquettes van het project en de verschillende gebouwen. We maken het voor de eventuele nieuwe bewoners zo makkelijk en prettig mogelijk om alles over hun nieuwe woning te weten te komen.”

Geïnteresseerden in Hyde Park en de woningen die daar gebouwd worden, kunnen een kijkje nemen op www.hydeparkishere.nl.

Kijk op stadscentrum Hoofddorp voor alle ontwikkelingen in het stadscentrum van Hoofddorp.