HOOFDDORP - Op 7 januari 2021 heeft Mieke Booij-van Eck besloten haar portefeuilles zorg & welzijn, woonbeleid en sport neer te leggen en te stoppen als wethouder.


Haar verklaring: "De periode rond Kerst is vaak een tijd van bezinning, samenzijn met familie en goede gesprekken. Zo ook voor mij. Ik ben erachter gekomen dat op dit moment het wethouderschap iets van mij vraagt wat ik niet kan bieden. De portefeuilles zijn stuk voor stuk interessant, boeiend en mooi. De dynamiek en diversiteit van de gemeente spreken mij ontzettend aan en ik voel me al jaren sterk betrokken bij het wel en wee van Haarlemmermeerders. Het besluit om te stoppen gaat mij dan ook aan het hart, maar het is weloverwogen genomen.

Voor de Partij van de Arbeid (PvdA) biedt mijn vertrek de mogelijkheid om ruim voor de verkiezingen een opvolger voor mij te zoeken en te benoemen.

Voor nu dank ik iedereen voor de samenwerking en de ontmoeting. Veel succes, wijsheid en gezondheid.”

Waarneming
Voorlopig worden de portefeuilles waargenomen door de leden van het college van burgemeester en wethouders. Totdat bekend wordt hoe de definitieve invulling eruit gaat zien.

Een moment van officieel afscheid nemen wordt nog ingepland en gecommuniceerd.