HOOFDDORP - Op de plek waar nu nog twee kantoorgebouwen staan aan de Burgemeester van der Willigenlaan komt een nieuw woongebouw: De Foyer. In De Foyer komen 122 appartementen. Het college van burgemeester en wethouders sloot hiervoor een koopovereenkomst en een anterieure overeenkomst met Equilis Nederland.


De Foyer komt aan de Burgemeester van der Willigenlaan 40-66, waarvan Equilis Nederland de eigenaar is.

Afspraken tussen gemeente en ontwikkelaar

Om het project mogelijk te maken, verkoopt de gemeente een stuk grond dat grenst aan het stuk grond van de kantoorgebouwen. In de koopovereenkomst staan afspraken over de verkoop van de grond aan de ontwikkelaar. In de anterieure overeenkomst staan onder andere afspraken over het aantal en soort woningen. Het tekenen van de overeenkomsten is een belangrijke volgende stap in de ontwikkeling van De Foyer.

Ook zorgwoningen

Er komen 122 appartementen en ook parkeerplaatsen voor bewoners. 50 procent van de woningen zijn appartementen in de vrije sector. Het plan gaat daarnaast uit van 30 procent sociale huurwoningen en 20 procent woningen in het middensegment. Een deel hiervan zijn zorgwoningen, gericht op senioren. Ook komt er een ruimte voor ontmoeting in het gebouw. Jurgen Nobel, wethouder Woningbouw: “De vraag naar zorgwoningen voor senioren neemt enorm toe en zal blijven toenemen. Ik ben dus heel blij dat we een overeenkomst hebben liggen voor De Foyer.”

Interesse in de woningen

Meer informatie over het project en de woningen staat op de website van de ontwikkelaar www.defoyer.nl. Dimitry Melchiors, CEO Equilis Nederland: “Samen creëren we een nieuwe duurzame woonomgeving, naast het culturele kloppende hart (C.), bij het Raadhuisplein en aan de belangrijke route tussen het station en het centrum van Hoofddorp. Hier kunnen toekomstige bewoners met trots en comfort hun wooncarrière vervolgen, midden in de energieke reuring van het centrum en de rust van thuis.”

De gemeente verkoopt of verhuurt zelf geen woningen. Op de pagina ‘huurwoningen’ staat meer informatie over inschrijven voor een sociale huurwoning. Voor wonen in De Foyer is dat nog niet mogelijk.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over het stadscentrum? Neem een abonnement op de nieuwsbrief Stadscentrum Hoofddorp