UITHOORN - In Uithoorn hebben zich in de maand meerdere geweldsincidenten voorgedaan. In een verklaring op de website van de gemeente Uithoorn spreek burgemeester Peter Heiliegers zijn zorgen uit over de incidenten.

'In korte tijd hebben zich meerdere veiligheidsincidenten voorgedaan in Uithoorn. Binnen een paar weken tijd hebben we te maken gehad met meerdere straatroven, geweldsincidenten en er is tot drie keer toe een woning beschoten. Dit zijn gebeurtenissen die veel impact hebben. Ik kan mij heel goed voorstellen dat inwoners zich hierdoor onveilig voelen, zich zorgen maken en zich afvragen wat er aan de hand is. Ik voel me betrokken bij deze emoties.

De politie, het Openbaar Ministerie en ik nemen deze incidenten ook zeer serieus. Met dit bericht wil ik dan ook laten weten dat er volop aandacht is voor de incidenten. Politie en OM zijn druk bezig met de onderzoeken. Gelukkig kan ik melden dat er al meerdere aanhoudingen zijn verricht in verschillende zaken. Wat ik ook belangrijk vind om te melden is dat het vooral toeval is, het lijkt er op dat de meeste incidenten niet met elkaar verbonden zijn. We hebben dus niet te maken met een 'structureel probleem'.

Echter, elke vorm van agressie is volstrekt onacceptabel en elk incident is er een te veel. Dat vraagt dan ook om extra alertheid. Dit vraag ik niet alleen aan politie, maar ook aan u als inwoner of ondernemer in Uithoorn. U kent uw buurt het beste en weet als geen ander als er iets niet klopt. Ziet of hoort u iets verdachts: meld het altijd bij de politie. Doet u dit liever anoniem, dan kan dit bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) . Een andere manier waarop u met buurtgenoten alert kunt zijn, is via een Whatsapp-buurtgroep. Kijk voor meer informatie hierover op www.wabp.nl. Alleen samen kunnen we werken aan een veiligere samenleving!