HAARLEMMERMEER - Rijkswaterstaat doet in april en mei onderzoek naar de ondergrond van de Kaagbrug en meerdere viaducten van de A44. Dit onderzoek is nodig omdat de brug en de viaducten over een aantal jaren vervangen dienen te worden. Door de werkzaamheden kan het verkeer op de A44 en op lokale wegen enige verkeershinder ondervinden.


De eerste fase van het onderzoek start op maandag 4 april en eindigt op woensdag 20 april. In deze periode neemt Rijkswaterstaat de ondergrond van de Kaagbrug en de viaducten Lisserweg, Hoofdvaart en het Spoorwegviaduct overdag onder de loep. Verkeersregelaars worden ingezet om het lokale verkeer te begeleiden.

Van maandag 2 mei tot donderdag 12 mei zijn er diverse nachtelijke afsluitingen van toe- en afritten van de A44. Het betreft de toe- en afritten van Oude Wetering, Kaag(Dorp), Noordwijkerhout en Sassenheim. De toe- en afritten zijn wisselend afgesloten, waardoor verkeer altijd gebruik kan maken van een van deze toe- en afritten. De extra reistijd is hierdoor beperkt.

Vernieuwen bruggen viaducten A44

De A44 tussen Haarlemmermeer en Wassenaar is aangelegd in de jaren ‘30. Door de jaren heen is de weg intensief belast door steeds meer en steeds zwaarder verkeer. Meerdere bruggen zijn hierdoor aan vervanging toe. De Kaagbrug en de viaducten Lisserweg, Hoofdvaart en het Spoorwegviaduct maken deel uit van de grote vervangings- en renovatieopgave van Rijkswaterstaat.