HAARLEMMERMEER - Na jaren van voorbereiding kan het eindelijk beginnen: het nieuwbouwplan Rozenhof op het voormalige Centurionterrein. Er komt een nieuw hofje in de dorpskern van Rijsenhout. Dit is goed nieuws voor het dorp.

Start van de bouw

Op 12 februari is de officiële start van de bouw. Wethouder Mariëtte Sedee (Ruimtelijke ordening) geeft samen met ontwikkelaar Janssen de Jong en de dorpsraad van Rijsenhout het startsein. In het project Rozenhof worden 32 woningen gebouwd. Het gaat om 21 rijwoningen, drie appartementen, acht bovenwoningen en een commerciële ruimte. U vindt meer informatie over het project op de website van de ontwikkelaar.

Een vernieuwing in het dorpshart
De gemeente Haarlemmermeer maakt zich sterk voor de toekomst en de leefbaarheid van Rijsenhout. Er is jaren hard aan gewerkt om dit relatief kleine bouwproject van 32 woningen van de grond te krijgen. Na veel overleg met het ministerie heeft de gemeente in 2016 een formele aanvraag gedaan om toestemming te krijgen voor de bouw op het voormalige Centurionterrein. De gemeente heeft een brief gestuurd aan staatssecretaris Dijksma waarin verzocht is om de woningbouw mogelijk te maken. De wens voor nieuwbouw in het dorpshart werd steeds dringender. Uiteindelijk heeft staatsecretaris Dijksma in 2017 positief gereageerd.