BADHOEVEDORP - Een wens voor een Medisch Centrum en de ontwikkeling van het centrum van Badhoevedorp kwamen bij elkaar. Het gevolg: een nieuwe bestemming van het Rabobank-gebouw én een prachtige plek voor het Medisch Centrum.


Een aantal zorgverleners in Badhoevedorp was al even op zoek naar een nieuw gebouw. Dit zijn Huisartsen Badhoevedorp, Back in Shape Fysiotherapie & Fitness en Benu Apotheek. Zij zijn heel blij dat in dit gebouw ruimte komt voor al hun zorgfuncties.

Uitstekende samenwerking
Samen met ontwikkelaar AM is de gemeente Haarlemmermeer bezig met de plannen voor het centrum van Badhoevedorp. Een Medisch Centrum past daar heel goed bij. AM was in gesprek met de Rabobank over de aankoop van het gebouw. AM bedacht dat het gebouw heel geschikt zou zijn voor een Medisch Centrum. Beide partijen zijn met elkaar in contact gebracht, en met succes!

Start verbouwing
Het gebouw zelf wordt flink aangepakt. Het pand krijgt een jaren 30 sfeer, dat goed past bij de oudere buurten van het dorp. Uit de reacties via JouwBadhoevedorp blijkt dat Badhoevedorp deze sfeer graag terugziet in het centrum. De sfeer past ook goed binnen de gehele gebiedsontwikkeling. Het gebouw krijgt een extra verdieping zodat er genoeg ruimte is voor alle nieuwe functies. En het wordt zo aangepast dat het duurzaam is. De verbouwing start rond de zomer. De verwachting is dat het Medisch Centrum een jaar later, in de zomer van 2022, open kan gaan. Daarmee is het een mooie start voor het nieuwe centrum van Badhoevedorp.