HOOFDDORP - Rugbyclub Haarlemmermeer Hawks kan vanwege de nieuwbouwontwikkeling Victoriapark West na het huidige seizoen - dat op 1 mei afloopt - geen gebruik meer maken van het huidige veld. De club en de gemeente hebben samen gekeken naar een geschikte, nieuwe locatie in Hoofddorp. De club kan nu tijdelijk terecht op steenworp afstand van de huidige locatie: aan de overkant van de Nieuwe Bennebroekerweg en achter tuincentrum Ranzijn.

Mogelijkheden
Sinds haar oprichting in 2012 is de populariteit, en daarmee het aantal leden van de club, flink gestegen. Om al die enthousiaste rugbyers na de zomerstop nog steeds van hun sport te laten genieten was het dus zaak om snel een oplossing te vinden. Er is niet alleen gekeken naar de mogelijkheid om de club onder te brengen op een bestaand sportpark maar ook naar het realiseren van een nieuwe locatie.

Rugby als basissport
Omdat de club voor dat laatste niet genoeg geld heeft, is geprobeerd om via sponsors extra geld binnen te halen. Dit heeft helaas niet genoeg opgeleverd. De Hawks hebben daarom bij de gemeente aangeklopt met het verzoek om rugby als basissport te accepteren zodat de gemeente deelt in kosten voor de aanleg van een nieuwe accommodatie in Haarlemmermeer. Om als basissport geaccepteerd te worden moet aan een aantal eisen worden voldaan. Zo moet de sport onder andere mensen aanzetten om meer te bewegen en mag het niet worden gezien als een sport die lichamelijk geweld tegen tegenstanders toestaat.

Rugbyfan
Volgens de gemeente voldoet rugby aan alle eisen en daarom is de status van basissport toegekend. Wethouder Sport Mieke Booij – van Eck, groot fan van The All Blacks, de Nieuw-Zeelandse rugbyploeg:

“De Hawks zijn een snelgroeiende club met bijna 200 leden die veel jongeren aantrekt. In deze sportieve gemeente willen we dat kinderen in een gezonde omgeving opgroeien. Clubs als De Hawks helpen daarbij. Door rugby als basissport te erkennen kunnen we de club en al haar leden steunen met het bouwen van een nieuwe accommodatie.”

Nieuwe locatie
De Hawks hebben aangegeven dat ze graag in Hoofddorp willen blijven. Er is op korte termijn echter geen grond voor een permanente accommodatie beschikbaar. Wel is de verwachting dat er binnen 3 tot 5 jaar geschikte ruimte vrijkomt op PARK21. Dit is de reden dat er naar een tijdelijke plek moest worden gezocht.