BADHOEVEDORP - Badhoevedorpers kunnen er al een paar weken terecht: de nieuwe bibliotheek in het dorpshuis aan de Snelliuslaan. Woensdag 13 november was de officiële opening. Wethouder Marja Ruigrok (Cultuur): "Met de nieuwe huisvesting in het dorpshuis van Badhoevedorp zetten we een prachtige stap in de samenwerking tussen de bibliotheek en het dorpshuis.

”De bibliotheek heeft in het dorpshuis een mooi nieuw onderkomen: een lichte ruimte met uitzicht op het park. Hiervoor was de bibliotheek gevestigd in een houten gebouw naast de oude A9. Veel Badhoevedorpers weten de weg naar de nieuwe bibliotheek al te vinden en tijdens de opening afgelopen woensdag was het dan ook gezellig druk.

Wethouder Marja Ruigrok benadrukte in haar openingstoespraak dat de bibliotheek allang niet meer een plek is waar je alleen maar boeken kunt lenen, maar een plek waar allerlei activiteiten plaatsvinden en mensen elkaar ontmoeten. “Een bibliotheek draait om mensen en is laagdrempelig. Net als een dorpshuis. Ik ben dan ook erg blij met deze kruisbestuiving."