HOOFDDORP - Een bliksemoperatie. Zo mag de aanleg van de fruittuin aan de Burgemeester Pabstlaan, zaterdag, gerust worden genoemd. De eerste dag van de versoepelingen gebruikten Franke van der Laan en vele tientallen andere vrijwilligers van de stichting Meergroen niet voor winkelbezoek maar voor de aanleg van de fruittuin aan de Burgemeester Pabstlaan in Hoofddorp.


Pop up parkje

Een paar dagen eerder was het pop up parkje voor het raadhuis aan het Raadhuisplein leeggehaald. Dat parkje is daar destijds gekomen op verzoek van de winkeliers die de skatebaan die niet meer werd gebruikt wegens een defect, wilden opfleuren.

Veel boompjes en struiken kunnen hun bestaan nu voortzetten in de fruittuin van zo’n anderhalve hectare langs de Burgemeester Pabstlaan. Dankzij zo’n 70 vrijwilligers. Aan de operatie kwamen verder zo’n 70 scheppen te pas, 24 kruiwagens en één graafmachine. Het reeds aanwezige groen, dat volgens Franke van der Laan uit zijn krachten is gegroeid, is verzorgd dan wel verwijderd.

Waardering

Er is zo’n honderd kubieke meter nieuwe aarde aangebracht plus 400 nieuwe fruitstruiken en 15 fruit- en notenbomen.

Klinkende cijfers waarvan wethouder Marjolein Steffens-van de Water (Fysieke Leefomgeving) onder de indruk is. Zij spreekt haar waardering over de actie van Meergroen graag uit. Hier in InforMeer en ook via de social media.