NIEUW-VENNEP - Kverneland Group is tijdens een online event door burgemeester Marianne Schuurmans uitgeroepen als winnaar van de ondernemingsprijs Haarlemmermeer 2021. Zij motiveerde de keuze van de jury als volgt: “Ieder jaar neemt het aantal bedrijfsvestigingen in Haarlemmermeer toe. Maar er zijn ook bedrijven die hier al decennialang ondernemen. De ondernemer van het jaar 2021 is zo’n bedrijf. Een bedrijf dat zijn wortels in onze gemeente heeft, maar ondertussen wereldwijd aan de weg timmert. Een bedrijf dat meegaat met zijn tijd, innoveert en investeert. Niet alleen in producten, maar ook in mensen: zowel medewerkers als in de samenleving.”


Kverneland Group

In 1910 richtte smid Hermanus Visser het bedrijf VICON op, een bedrijf voor constructiewerken. In 1987 nam het Noorse bedrijf Kverneland, producent van landbouwwerktuigen en ontstaan in 1879 in een ruige Noorse regio, VICON over. Tien jaar geleden nam het Japanse bedrijf Kuboto het bedrijf over. Kverneland is gevestigd in Nieuw-Vennep en biedt 225 arbeidsplaatsen.

Verkiezing onderneming van het jaar

Ondernemers en bedrijven die gevestigd zijn in Haarlemmermeer en die minimaal vijf medewerkers hebben, konden ook dit jaar weer in aanmerking komen voor de Ondernemersprijs Haarlemmermeer.

Selectieprocedure

Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen vanuit diverse invalshoeken, zoals strategie, visie en ambitie, personeelsbeleid, duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen, financiële prestaties, durf, daadkracht en doorzettingsvermogen. Aansluitend nomineert de jury een aantal bedrijven. Afgelopen periode kregen de genomineerden de gelegenheid om zich in anderhalf uur tijd - in hun eigen bedrijf - aan de juryleden te presenteren.

Juryleden

De jury bestaat uit juryvoorzitter Marja Ruigrok (wethouder Economie & Innovatie), Susan van Os (Gopisingh Van Os Notarissen), Mieke Millenaar (directeur/eigenaar Millenaar Adviesgroep), Christian Hartsuiker (advocaat en bestuurder SWDV-advocaten), Lex Vonk (directeur AM-match), Camiel Lokkerbol (partner bij JAN© Accountants & Belastingadviseurs B.V.), Ard van Berkel (manager Grootzakelijk bij Rabobank Regio Schiphol), Dick Hulsebosch (voorzitter Haarlemmermeers Ondernemers Platform), Paul van den Brink, winnaar van de prijs in 2014 (directeur Master Totaalinrichting B.V.) en Angeline Kierkels (directeur Meerlanden Holding N.V.).