NIEUW-VENNEP - Kinderburgemeester Floor ten Veen was te gast in het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep. Het inloophuis biedt ondersteuning en begeleiding aan volwassenen en kinderen die in hun leven met kanker te maken hebben of te maken hebben gehad. En aan mensen die zelf werden geconfronteerd met deze ziekte, aan hun naasten en aan nabestaanden. De kinderburgemeester was uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Het bezoek was gepland op 15 februari: Wereld Kinderkanker Dag.


Kinderburgemeester Floor ten Veen had haar naamgenootje Floor meegenomen en werd hartelijk ontvangen door Gabriëlle Hillebrand. Zij is vrijwilliger in het Inloophuis en houdt zich onder andere bezig met voorlichting over kanker voor het onderwijs.

Veilige plek

Dat het een prettige en veilige plek is om met leeftijdgenoten te praten over deze nare ziekte kan Kimi beamen. Hij was aanwezig om te vertellen hoe hij na het verlies van zijn vader door kanker bij het Adamas Inloophuis terecht is gekomen.

"Wanneer je nergens heen kunt met je verdriet of je stuit op onbegrip in je omgeving, dan is het heel fijn om met leeftijdgenoten je gedachten te delen".

Het zijn niet alleen maar verdrietige gesprekken, er wordt ook veel gelachen. Even niet met de ziekte bezig zijn en gewoon lekker chillen. Het kan daar allemaal. De 70 vrijwilligers van het Inloophuis staan voor je klaar.

Floor vertelde dat ze zelf gelukkig niet met kanker te maken heeft gehad, maar dat ze zich goed kan voorstellen dat kinderen hier graag komen.

"Het voelt hier heel fijn, echt een thuis".

KidsClub

Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is de KidsClub een fijne plek om met leeftijdsgenootjes te kunnen praten. Elke eerste en derde woensdag van de maand kunnen kinderen elkaar ontmoeten en eventueel deelnemen aan workshops. Het is een prettige en laagdrempelige manier om even niet met de ziekte bezig te zijn.