AALSMEER - Jachthaven Stenhuis is een gepassioneerd familiebedrijf. Begonnen als een bedrijf dat woonarken en kajuitboten bouwde en inmiddels uitgegroeid tot toonaangevende jachthaven in Aalsmeer. Het college bezoekt samen met Ondernemend Aalsmeer regelmatig bedrijven en organisaties in Aalsmeer om in goede verbinding te blijven. Dinsdag 2 april stond een bezoek aan Jachthaven Stenhuis op het programma.

Arnaud en Jordy Brouwer spraken met het college over de ontwikkelingen in de watersportsector. “De jachthavenbranche is erg aan het veranderen. Waar vroeger de mensen met hele gezinnen op de boot in de haven doorbrachten zie je nu steeds meer dat mensen alleen een sloep willen en het onderhoud uitbesteden.” aldus Arnaud Brouwer. “Hier spelen wij op in door de grote boxen in de jachthaven zo duurzaam mogelijk aan te passen. Door deze aanpassing ontstaat er meer ruimte voor kleinere boten. Ook verzorgen we onderhoud aan de boten en bieden we goede service. Zo is het sinds een paar jaar ook mogelijk om diesel te tanken bij de jachthaven. Door de goede ligging van de tank langs de Ringvaart maken hier veel boten gebruik van.”

Het college van B en W kreeg ook een rondleiding over de jachthaven en was onder de indruk van de passie waarmee Jordy en Arnaud de jachthaven runnen. “Aalsmeer is een belangrijke economische motor in de regio. En dat komt allang niet meer alleen door de sierteelt. Ook recreatie en toerisme is een sector van formaat. Als gemeente promoten wij ons prachtig plassengebied bij de (inter-) nationale toerist met de website Visit Aalsmeer Hierdoor proberen wij zoveel mogelijk toeristen naar Aalsmeer te trekken.” Aldus wethouder Economie en Recreatie & Toerisme Robert van Rijn.

Jachthaven Stenhuis is ook één van de drie jachthaven in Aalsmeer die de Blauwe Vlag heeft. Dit is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn.

Voor meer informatie over dit bedrijf zie: www.jachthavenstenhuis.nl.