HAARLEMMERMEER - In het Haarlemmermeerse Bos zijn volop werkzaamheden aan de gang om het bos op te knappen en voor bezoekers aantrekkelijk te houden. Afgelopen herfst zijn zieke bomen verwijderd. Op dit moment werken de boswachters aan het herstel. Zij planten nieuwe bomen en andere boomsoorten terug, zoals iep, boswilg, Noorse esdoorn, witte abeel, tamme kastanje en zomereik. Ook komen er veel nieuwe bloeiende struiken bij.

Mariette Sedee, wethouder Grootschalig Groen en Recreatie, ging afgelopen donderdag kijken hoe het planten van nieuwe bomen en groen verliep. De boswachters hadden voor haar een flinke elzenboom klaargelegd om te planten. Wethouder Sedee: “Het Haarlemmermeerse Bos is een levend gebied, dus het verandert voortdurend. Door de herstelwerkzaamheden en herinrichting zorgt de gemeente ervoor dat het bos gezond en aantrekkelijk blijft, zodat veel mensen ervan kunnen blijven genieten.”

In de afgelopen weken zijn in het Haarlemmermeerse Bos betere looproutes gemaakt, waardoor je nieuwe kanten van het bos kunt ontdekken als je er wandelt of hardloopt. Er is een meer open verbinding gekomen tussen de grote plas en de kleinere vijvers. In de voormalige Japanse tuin is een heel nieuw pad gemaakt en zijn nieuwe vaste planten geplant. Ook wordt de fiets- en wandelbrug over de IJtocht opgeknapt.

De werkzaamheden duren tot maart 2020. Waar het nodig is voor de veiligheid zijn er tijdelijke omleidingen. De gemeente Haarlemmermeer vernieuwt sinds 2017 ieder jaar delen van het parkbos.