HOOFDDORP - De regenboogvlag voor de ingang van het raadhuis in Hoofddorp gaat in top en blijft daar tot 12 juli als het Europees Kampioenschap voetbal voorbij is.


Die wens van VVD-raadslid Mark Achterbergh-Copier gaat in vervulling met steun van de rest van de gemeenteraad en wethouder Marjolein Steffens-van de Water. De VVD’er pleitte hier donderdagavond voor in de raadzaal.

Met de regenboogvlag in top sluit de gemeente Haarlemmermeer zich aan bij de protesten tegen wetgeving die, zo zei Mark Achterbergh, tegen LHBTI’ers is gericht. Behalve bij de LHBTI’ers in Hongarije en daarbuiten veroorzaakt deze wet veel beroering en acties op en rond de voetbalvelden waar gestreden wordt om de Europese titel. Ook premier Mark Rutte heeft zich duidelijk uitgesproken over de in zijn ogen discriminerende wet. Mark Achterbergh vindt net als hij dat de EU hard moet optreden tegen Hongarije.

Andere gemeenten hijsen de regenboogvlag ook en de kersverse regenbooggemeente Haarlemmermeer kan niet achterblijven, redeneert de VVD’er.

Wethouder Marjolein Steffens liet weten dat ze het hiermee eens is. Ze had het eerder op de dag over dit onderwerp gehad met de andere leden van het college. Het zou in Hongarije net zo moeten zijn als in de regenbooggemeente Haarlemmermeer waar je altijd mag en kan laten zien wie en wat je bent, zei ze.