RIJSENHOUT - Het college van B en W heeft met een wijziging in het bestemmingsplan de verhuizing van een glastuinbouwbedrijf van Lisserbroek naar de Kruizemuntweg in Rijsenhout mogelijk gemaakt. Wethouder Jurgen Nobel van Ruimtelijke Ontwikkelingen: "En daarmee slaan we twee vliegen in één klap. De verplaatsing versterkt het glastuinbouwgebied in Rijsenhout en maakt tegelijk ruimte voor woningbouw in Lisserbroek."


De verplaatsing sluit aan bij regionaal beleid waarin staat dat grootschalige glastuinbouw bij voorkeur in Rijsenhout komt te staan. Ook is het goed voor de economie van Rijsenhout. In Lisserbroek zorgt de verplaatsing van het bedrijf voor ruimte voor nieuwe woningen. Het bedrijf ligt namelijk in de voorgenomen woningbouwlocatie Lisserbroek Binnen Turfspoor.

Definitief vastgesteld

Het ontwerpbesluit van het college om het bestemminsplan aan te passen heeft vorig jaar zes weken ter inzage gelegen. Daar kwamen drie reacties op. Die leidden tot aanpassing van het besluit, maar hadden geen groot effect op het plan. Het plan is nu definitief vastgesteld door het college en wordt weer ter inzage gelegd. Belanghebbenden hebben dan zes weken de tijd om bij de Raad van State beroep in te dienen.