HAARLEMMERMEER - Inwoners van Haarlemmermeer die het financieel moeilijk hebben, kunnen vanaf april 2023 een beroep doen op gratis kaartjes voor het openbaar vervoer. Het gaat om een actie voor gratis kaartjes van de Vervoerregio Amsterdam, waar Haarlemmermeer deel van uitmaakt. De tarieven voor het openbaar vervoer stijgen dit jaar met ruim zeven procent.

Bus, tram of metro

Per huishouden kunnen inwoners maximaal acht kaartjes aanvragen. De kaartjes zijn per stuk anderhalf uur geldig – dat is voldoende om het hele gebied van de Vervoerregio te doorkruizen. De kaartjes zijn in elke bus, tram of metro te gebruiken. Wethouder Marja Ruigrok: “Wat goed dat we dit als Vervoerregio samen met onze vervoerders kunnen doen in deze zware tijden voor veel mensen!”

De Vervoerregio Amsterdam verwacht dat de kaartjes vanaf begin april beschikbaar zijn en op een eenvoudige manier online te bestellen. Informatie hierover volgt via de Vervoerregio Amsterdam. Haarlemmermeerders die tot 130 procent van het minimuminkomen verdienen, komen voor de kaartjes in aanmerking. Dit bedrag is ook afhankelijk van leeftijd, werksituatie (werkend, niet werkend of gepensioneerd) en burgerlijke staat (alleenstaand of getrouwd).

Meer informatie is te vinden op de website van de Vervoerregio Amsterdam.