HAARLEMMERMEER - De Haarlemmermeerse kinderburgemeester Floor ten Veen is, samen met zes collega’s, geselecteerd voor het kinderburgemeestersdebat. Dit debat vindt plaats tijdens de PROVADA, de grootste vastgoedbeurs van Nederland. De kinderburgemeester heeft haar selectie te danken aan de antwoorden die ze gaf op een aantal vragen over de inrichting van wijken, steden en dorpen.

Zeventien kinderburgemeesters uit het hele land hadden zich aangemeld voor het debat. De organisatie was onder de indruk van de antwoorden van Floor. Zij willen op 27 oktober tijdens het debat in de RAI graag verder praten met Floor ten Veen en zes van haar collega’s.

Het platform voor ondernemingen, Fakton vindt het belangrijk dat kinderen meedenken over keuzes waar gemeenten voor staan. In samenwerking samenwerking met het Nederlands Genootschap van Kinderburgemeesters heeft Fakton een aantal kinderburgemeesters uitgenodigd om hierover mee te denken. Welke keuzes zouden zij maken als het gaat om leefbaarheid in de steden en dorpen? Hoe ziet het ideale dorp of de ideale wijk eruit? Wat verwachten of wensen zij op het gebied van wonen, winkelen, buitenspelen, gezondheid en veiligheid in hun leefomgeving?

Vervolgens mogen de zeven kinderburgemeesters aansluiten bij het grote G5 debat waar de vijf grote gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven met elkaar in gesprek gaan over grote stedelijke opgaves.