HAARLEMMERMEER - Een grote hoeveelheid verdovende middelen, spullen om een hennepkwekerij op te zetten, gestolen scooteronderdelen, illegaal aftappen van stroom en gas en 2000 liter rode diesel. Dit en meer werd in de afgelopen week tijdens een integrale controle door de gemeente Haarlemmermeer, Politie, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, de Nederlandse Arbeidsinspectie en Liander aangetroffen. Tijdens de controle bezochten zij ondernemingen en panden in Badhoevedorp, Hoofddorp, Zwanenburg en Lijnden.

Schadelijke activiteiten

Criminele activiteiten leveren gevaar op voor inwoners en het milieu. Zo zijn hennepkwekerijen brandgevaarlijk en drugsafval dat in de natuur wordt gedumpt veroorzaakt ernstige verontreiniging. De aanwezigheid van criminelen op bedrijventerreinen of zelfs in woonwijken brengt ook gevaar met zich mee.

"In onze gemeente moet men veilig kunnen wonen en ondernemen”, aldus burgemeester Marianne Schuurmans. “Ik vind het ontoelaatbaar dat criminelen geld verdienen over de ruggen van onze inwoners en ondernemers en hen bovendien in potentieel gevaar brengen. Daarom voeren we regelmatig dit soort integrale controles met allerlei verschillende partners uit.”

Resultaten

De controle die vorige week plaatsvond, werd uitgevoerd door de gemeente Haarlemmermeer, de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, de Nederlandse Arbeidsinspectie, de politie en Liander. Er werden verschillende ondernemingen en panden in Badhoevedorp, Hoofddorp, Lijnden en Zwanenburg gecontroleerd.

Tijdens deze controle werd het volgende aangetroffen:

  • Illegale bewoning bij een bedrijfspand;
  • 2000 liter rode diesel;
  • Diverse milieuovertredingen;
  • Oneerlijk werk (onderbetaling, te lang werken);
  • Gestolen scooter en scooteronderdelen;
  • Hennep gerelateerde goederen voor de opbouw van een hennepkwekerij;
  • Ruimte waarin een shishalounge was gemaakt;Illegale afname van gas en elektra: in verschillende panden zijn gas en stroom afgesloten vanwege het niet hebben van een gas en/of energiecontract;
  • Grote hoeveelheid verdovende middelen.