HOOFDDORP - Tudorpark is qua architectuur misschien wel een van de leukste wijken van Hoofddorp. Er is veel variatie in stijl, maar altijd raakt het aan de typische Tudor-elementen, zoals bijzondere schoorstenen, dakkappelen, gevels met bijzondere baksteen en hout. Wethouder Jurgen Nobel was aanwezig bij de start van de bouw van fase 4. Het gaat om dertig grondgebonden betaalbare huurwoningen en 31 grondgebonden woningen in het betaalbare koopsegment.


De woningen maken deel uit van het laatste deelplan Canterbury van gebiedsontwikkeling Tudorpark. Canterbury heeft ongeveer tweehonderd woningen, die Dura Vermeer ontwikkelt en bouwt. Bijzonder aan dit deelplan is de diversiteit aan woningtypen die met elkaar een geheel vormen. Er komen in dit deelplan tweekappers, diverse riante rijwoningen, appartementen en betaalbare woningen.

Verrast
Grondgebonden betekent woningen met een tuin en genoeg ruimte om gezinnen te laten wonen. Wethouder Jurgen Nobel: “Iedereen die in Tudorpark komt kijken, is verrast. Die Engelse stijl spreekt tot de verbeelding. Alle woningen zijn met gevoel voor detail gebouwd. Deze architectuur past goed in het landschap eromheen. Mooi dat hier weer een aantal betaalbare woningen bijkomen. Onze ambitie is hoog. Ook in Lisserbroek, aan de westflank van Haarlemmermeer, in Nieuw-Vennep en het stationsgebied in Hoofddorp bouwen we er flink wat huizen bij.”