HOOFDDORP - Commissaris van de Koning Arthur van Dijk was donderdag 23 juni op ambtsbezoek bij de gemeente Haarlemmermeer. Hij sprak met het nieuwe college van B&W en bezocht Kite Pharma Hoofddorp en het Dorphuis Abbenes.

In de gemeente Haarlemmermeer spelen verschillende bestuurlijke en maatschappelijke ontwikkelingen en dilemma’s, zoals de woningbouwopgave, mobiliteit en het doortrekken van de Noord-Zuidlijn. Over deze onderwerpen sprak Van Dijk uitgebreid met het college van B&W. Van Dijk: “Mooi dat Haarlemmermeer vol ambitie is om de uitdaging naar een toekomstbestendige groei aan te gaan.”

Behandeling bloedkanker

Bij Kite Pharma stond de productie van Car T-celtherapieën voor behandeling van bloedkanker op de agenda, maar werd ook gesproken over het elektriciteitsnetwerk en slimme energieoplossingen. Vervolgens bezocht de commissaris het pas gerenoveerde dorpshuis van Abbenes, een belangrijke ontmoetingsplek dat mogelijk is gemaakt door een burgerinitiatief. Het bezoek werd afgerond met een openbaar gesprek met de gemeenteraad, waar onderwerpen als ondermijning, gebiedsontwikkelingen, regionale samenwerking en het belang van een stabiele bestuurscultuur centraal stonden.