HAARLEMMERMEER - Ook dit jaar organiseert de Dutch Grand Prix (DGP) de Formule 1 in Zandvoort. Het eerste weekend van september, 2, 3 en 4 september 2022 organiseert, staat voor Zandvoort in het teken van de Formule 1 race. Dit evenement zorgt voor extra verkeer op 4 september en tijdens de trainingen op 2 en 3 september 2022. De DGP moet hiervoor noodzakelijke veiligheidsmaatregelen nemen. Een van de maatregelen is net als vorig jaar het afsluiten van de spoorwegovergangen in Halfweg en Haarlemmerliede.


Afsluiten spoorwegovergangen van 1 september 20.00 uur tot 5 september 05.00 uur

De volgende spoorwegovergangen worden geheel afgesloten:

  • De spoorwegovergang Wethouder van Essenweg in Halfweg.
  • De spoorwegovergang voor voetgangers bij de Batterijweg in Halfweg.
  • De spoorwegovergang bij de Liedeweg in Haarlemmerliede.

Bij spoed kunnen de politie, brandweer en ambulance altijd de overgangen gebruiken. Op de kaart hieronder staan de drie spoorwegovergangen aangegeven. Zie de rode kruizen.

Voetgangers kunnen de voetgangersbrug over het spoor bij station Halfweg gebruiken. Omleidingsroutes voor automobilisten en fietsers kunt u vinden op de website van gemeente Zandvoort. Een aantal weken voor het event worden er borden geplaatst met hierop informatie over de omleidingen. Op de dagen zelf zijn er verkeersregelaars aanwezig die mensen de weg wijzen.