AMSTERDAM -Reizen lijkt op dit moment misschien een verre realiteit, maar toch wil Indie Campers mensen aanmoedigen om te blijven dromen en vooral weer contact te maken met de natuur wanneer de lockdown wordt opgeheven. Het is dan de ideale gelegenheid om Nederland te herontdekken door nieuwe plekken en lokale juweeltjes te bezoeken.


Op dit moment is de impact van deze pandemie in elke hoek van de reisindustrie voelbaar en worden binnenlandse reizen misschien wel de nieuwe standaard. Van de 14 miljoen Nederlanders die in 2019 genoten van een welverdiende vakantie, besloot 65% om naar het buitenland te gaan. Echter wil dat niet zeggen dat niemand omkijken heeft naar de schoonheid die Nederland te bieden heeft, want 52% van de vakantiegangers heeft vorig jaar ook een vakantie in eigen land doorgebracht (CBS, 2019). Omdat lange vakanties naar verre bestemmingen voorlopig niet mogelijk zijn vanwege vlucht beperkingen en andere reisrestricties, zullen de binnenlandse vakantie statistieken dit jaar ongetwijfeld hoger liggen. Maar hoe gaan onze aankomende vakanties er eigenlijk uitzien?

Zodra de preventiemaatregelen zijn versoepeld, moedigt Indie Campers, de grootste camperverhuurder in Europa en operationeel in Nederland sinds 2018, Nederlanders aan om hun toekomstige lokale uitstapjes te gaan plannen en de vele pareltjes in eigen land te herontdekken. Het reizen met een camper biedt de flexibiliteit om onafhankelijk te zijn, zelf keuzes te maken in de route en wakker te worden omringd door natuur. Reizen met een camper beperkt bovendien sociaal contact en vermindert zo het risico op verdere verspreiding van het coronavirus. Je hoeft immers niet meer in hotels in te checken, dagelijks uit eten te gaan, of het openbaar vervoer te nemen.

"Misschien biedt deze situatie een ander perspectief op reizen waarin we onszelf meer richten op lokale recreatie in plaats van verre reizen en op een manier die in lijn is met de anderhalve meter samenleving. We moedigen reizigers aan om lokaal te reizen en alle schoonheid die we in Nederland hebben te ontdekken", zegt Hugo Oliviera, CEO van Indie Campers.

De camperverhuurder heeft ter illustratie een infografiek gemaakt met een aantal tips en voordelen van het reizen met een camper na de lockdown, zoals:

● Mini vakanties: Minder reistijd betekent meer reisplezier. Omdat je straks geen tijd verliest met lange vluchten en douanes op het vliegveld, kun je een aantal weekend uitjes maken waarin je jouw vakantiedagen optimaal benut. Neem zo en dan lekker een kleine pauze om bij jezelf te komen.

● Reis lokaal en duurzaam: Draag bij aan de lokale economie nu het zo hard nodig is. Vertrek met je familie of vrienden en rij naar een uithoek van Nederland. Stop onderweg in lokale dorpen en shop in de lokale winkels. Ga op zinvolle reizen met bewuste keuzes. Verminder CO2-uitstoot door niet te vliegen en steun tegelijkertijd de lokale gemeenschap onderweg.

● Ontsnap naar de wildernis: Ontdek de natuur en geniet van een aantal dagen wandelen, klimmen en spelletjes doen. Heb je altijd al willen leren jongleren of wil je graag een boek lezen in een hangmat in het bos? Neem de tijd en geniet van de stilte van de natuur of val in slaap met het tokkelen van een gitaar rond een kampvuur.

● Onafhankelijke reizen met sociale afstand: Kies voor een uitzicht op zee of een bos in plaats van drukke hotelrecepties en ontbijtbuffetten. Vermijd het openbaar vervoer en drukke vliegvelden en beperk de menselijke interactie met je medereizigers. Het gaat er niet om waar je naartoe gaat, maar wat je ervaart.

Nederlanders zijn altijd al ontdekkingsreizigers geweest en na zo lang thuis te hebben gezeten hebben we meer behoefte om erop uit te gaan dan ooit. Beleef je avontuur op een verstandige manier door samen met je partner, familie of vrienden op mini vakantie te gaan met de camper.
Om dit mogelijk te maken heeft Indie Campers extra maatregelen getroffen om prioriteit te geven aan ieders gezondheid en veiligheid, onder meer door het grondig schoonmaken van alle campers, de mogelijkheid om online in te checken en via online tutorials van de campers om zo interactie tijdens het inchecken tot een minimum te behouden.

Indie Campers "Voordelen van reizen in een camper Infografiek" kan hier in verschillende formats en resoluties gevonden worden.