HAARLEMMERMEER - Iedere ondernemer weet dat een bedrijf risico's met zich mee zal brengen. Dat is voor veel mensen echter precies de reden dat zij het ondernemen zo leuk vinden. Toch is het belangrijk om niet roekeloos te werk te gaan. Je wilt namelijk geen risico's nemen die je bedrijf om zeep kunnen helpen. Om dat te voorkomen, kun je een aantal verzekeringen afsluiten. Welke dit voor jou zijn, is afhankelijk van je vakgebied. Wij laten je graag zien wat je nodig hebt als je je als zelfstandig timmerman wilt verzekeren tegen vervelende risico’s.

Zorg dat je in staat bent om schade van de klant te vergoeden

Iedereen die werkt, kan fouten maken en het is daarom belangrijk dat je een potje achter de hand hebt om schade te herstellen. Als timmerman weet je waarschijnlijk dat er zomaar iets kan gebeuren waardoor schade ontstaat: je laat iets vallen, je veroorzaakt kortsluiting of iemand struikelt over je gereedschappen. Wat de reden van de schade ook moge zijn, het is belangrijk om te zorgen dat je in staat bent om de opgelopen schade te herstellen. Dat brengt kosten met zich mee en die kunnen hard oplopen. Het is daarom vaak niet voldoende om zelf geld opzij te leggen. Voor dergelijke situaties is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering alles wat je nodig hebt. Met deze polis kun je de schade die jij bij de klant veroorzaakt hebt, laten uitkeren door je verzekeraar. Daardoor voorkom je dat je je in de schulden hoeft te steken met alle vervelende gevolgen van dien. De polis kun je ook gebruiken als een van je medewerkers schade heeft toegebracht. Het is dus niet alleen jouw vangnet, maar ook het vangnet van je hele bedrijf. Sluit hem altijd af.

Breid je polis uit met een goede constructie all risk verzekering

Als timmerman moet je vaak behoorlijk investeren voordat je je werk kunt gaan doen. Zo moet je bijvoorbeeld de materialen regelen, apparatuur huren en noem het allemaal maar op. Ook hier kan veel misgaan en alhoewel het geen zin heeft om te gaan doemdenken, is het toch belangrijk om te zorgen dat je een vangnet hebt op het moment dat alles tegenzit. Dit kun je regelen door middel van een aanvullende dekking in de vorm van een CAR verzekering te nemen. Met dit pakket zijn de spullen verzekerd die je op de bouwplaats hebt liggen, zowel tegen beschadiging als ook tegen diefstal. Ook materiële schade door verlies of brand wordt door deze polis gedekt. Krijg je beschadigde materialen geleverd? Ook dan kun je je verzekering inzetten om dit probleem op een goede manier en snel voor je op te lossen.

De juiste verzekeringen brengen je bedrijf niet in gevaar

Als iets funest kan zijn voor een bedrijf, dan zijn dat wel schadekosten. Vandaar dat we je aanraden om deze met de juiste verzekeringen af te dekken. Dit is niet alleen prettig voor je klant, maar ook jij vaart er wel bij. Goede verzekeringen zorgen er ook voor dat je potentiële klanten laat zien dat ze met jou geen risico’s lopen. Mochten ze nog aarzelen over met wie ze in zee willen gaan, dan kan je pakket verzekeringen net dat laatste zetje geven. Onthoud ook dat je de kosten van je verzekeringen kunt aftrekken van je belasting. Zo ben je dus optimaal verzekerd, voorkom je vele vervelende risico’s en toch hoef je voor dit alles maar weinig te betalen. Check de site van je verzekeraar om je polis gelijk af te sluiten.