HAARLEMMERMEER - Als je in Haarlemmermeer woont, is er eigenlijk maar één zorgverzekeraar: Zorg en Zekerheid. Waarom? Omdat een regionale zorgverzekeraar beter werkt in jouw buurt. Hieronder lees je waarom.


Begonnen als ziekenfonds is Zorg en Zekerheid uitgegroeid tot een partner voor de zorgverleners en gemeente Haarlemmermeer. Al bijna 200 jaar houden wij ons bezig met maar één ding: ervoor zorgen dat jij de beste zorg in de buurt krijgt. De zorg die jij nodig hebt: dichtbij waar het kan, verder weg waar het moet.

Natuurlijk maken wij afspraken met de zorgverleners bij jou uit de buurt. Met het ziekenhuis, met je huisarts, je apotheker, je fysio, je tandarts en je diëtist. Maar we doen meer. Zo hebben we bijvoorbeeld een zorgwinkel in Hoofddorp waar je zo kunt binnenlopen.

Regionaal werkt beter
Het grote voordeel van een regionale zorgverzekeraar? Zorg en Zekerheid werkt samen met de gemeente en met de zorgverleners bij jou in de buurt. Wij weten bijvoorbeeld welke zorg vaker nodig is in Haarlemmermeer. Zo kunnen we samen precies die zorg, welzijn en ondersteuning bieden die jij nodig hebt.

Zorgadvies en bemiddeling
Maar we doen meer. In onze winkel in Hoofddorp kun je ook informatie krijgen over zorgadvies en bemiddeling. Een team specialisten met een zorginhoudelijke achtergrond zet net dat stapje extra. Zij weten bijvoorbeeld of je ergens sneller terecht kunt voor je behandeling. Dat komt omdat onze adviseurs de zorginstellingen en de specialisten bij jou in de buurt goed kennen.

De zorgadviseurs van Zorg en Zekerheid doen, vergeleken met de andere zorgverzekeraars, het meeste om jou de beste zorg te bieden. Dit bleek onlangs uit een onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit. “Vorig jaar hebben wij 9% meer verzekerden bemiddeld naar andere instellingen ten opzichte van 2018”, vertellen de zorgadviseurs. “In totaal zijn zo 41.271 dagen bespaard. Dit is 59 dagen per persoon.”

Wil je meer weten? Kijk dan op zorgenzekerheid.nl/haarlemmermeer