NEDERLAND - Na een kille maand mei lijken de laatste weken van de lente er toch goed uit te zien. In de afgelopen week was het al bijzonder prettig lenteweer, onderbroken door enkele buien op de zaterdag, en ook voor komende weer staat er rustig en zonnig weer op stapel.


Maandag is het vrijwel overal droog met vele zonnige perioden. In Limburg kan in de middag wel een lokale bui ontstaan. De meeste zon komt voor in het noorden en het westen van het land. Bij een matige noordoostenwind wordt het langs de kust net geen twintig graden, elders in het land komt de thermometer daar wel boven.

Ook op dinsdag is er veel ruimte voor de zon tussen enkele wolkenvelden door. Opnieuw blijft het droog en zoog aan de westelijke kant en ontstaan landinwaarts enkele lokale buitjes. De wind houdt zich opnieuw rustig bij temperaturen tussen de 20-23 graden.

Vanaf woensdag gaan de temperaturen heel geleidelijk wat omhoog met pakweg een graad per dag. In het binnenland kan de 25 graden weer worden aangetikt, terwijl het aan de kust iets koeler blijft door de matige noordenwind.

Het stabiele weer houdt ook donderdag aan. De dag verloopt grotendeels zonnig, afgewisseld door enkele wolkenvelden en temperaturen van 21 graden aan de westkust tot 25 graden in het binnenland.

Vrijdag is de opmaat voor een zonnig weekend en kan in het oosten en zuiden van het land zelfs tot boven de 25 graden uitkomen. Het blijft ook dan vriendelijk en rustig weer.

In het volgende weekend trekt weliswaar de wind ietsje aan vanuit het noorden, maar zal er opnieuw voldoende zon zijn bij temperaturen tussen de 21 en 24 graden. De vooruitzichten voor de week daarna lijken in eerste instantie niet veel te wijzigen waardoor we rustig naar de eerste zomerweken kunnen toeleven.