Zowel overdag als in de avond en nacht is er in de zomer weer voldoende te doen in Haarlem. Natuurlijk kun je op je terras of balkon bij een Online casino een spel spelen, maar je kunt er ook op uit trekken en naar een evenement gaan. Wat is er zoal te doen in Haarlem?

Voor de 38e keer vindt in juni het Kleverparkfestival plaats. Houd je van een rommelmarkt, lekker eten en live muziek? Dan kun je dit festival niet overslaan, een perfect uitje voor het hele gezin.

Veerplas Festival 2024

Op 8 juni is in Haarlem het Veerplas Festival. Op dit festival kun je genieten van muziek, gekkigheid en natuurlijk lekker eten. Er zijn minimaal 5 stages met verschillende soorten muziek: techno, hits uit de jaren 80 en 90, guilty pleasures, disco en techno. Naast de verschillende soorten muziek is er ook entertainment en diverse foodtrucks. Tussen Amsterdam en Haarlem gebeurt het allemaal op de Veerplas.

In Stadspark de Haarlemmerhout vindt ieder jaar een vierdaags kunstfestival plaats in de openbare ruimte. ieder jaar heeft het festival een artistiek of maatschappelijk thema, aan de hand hiervan wordt de programmering en de muziekkeuze samengesteld. Op een laagdrempelige manier wordt kunst tentoongesteld, zodat een breed publiek hiervan kan genieten. Voordat het EK 2024 losbarst is dit kunstfestival een welkome afwisseling.

Eten, drinken en dansen in Haarlem

Het Tapt Festival vindt eind juli weer plaats in Haarlem. Trommel al je vrienden en vriendinnen op en geniet van lekker eten, drinken en doe een dansje. Het Tapt Festival is hét festival om even al je zorgen te vergeten en de bloemetjes buiten te zetten. Wanneer je houdt van gezelligheid en een goed feestje kun je niet onder dit festival heen. Relax en geniet van de lekkerste muziek, hapjes en drankjes.

Ben je een liefhebber van lekker eten, dan is Haarlem Culinair 2024 op je lijf geschreven. Begin augustus kun je op de Grote Markt in Haarlem terecht, bezoekers kunnen hier genieten van lokale restaurants en lekkernijen. De toegang tot dit evenement is gratis.

Proefpark Haarlem 2024

Van 30 augustus tot 1 september wordt in het Kenaupark de tiende editie van Proefpark Haarlem gehouden. Bij de Haarlemmers valt dit nazomerse evenement in de smaak vanwege de rol van de foodtrucks tijdens dit evenement. Meer dan 99 verschillende gerechten worden aangeboden tijdens dit festival, van Australische kangaroo balls, lactosevrije en glutenvrije gerechten tot Spaanse calamaris. Onder het genot van de leukste muziek kun je nieuwe mensen ontmoeten met dezelfde interesses. Voor jong en oud is er meer dan voldoende te doen tijdens Proefpark Haarlem 2024.