HOOFDDORP - “Er is een grote behoefte aan Wmo consulenten, Jeugdprofessionals, Schuldhulpverleners en Budgetcoaches. Kortom, een behoefte aan professionals binnen het Sociaal Domein. Omdat deze behoefte de komende jaren blijft stijgen, organiseren wij 21 mei 2019 een open dag op onze opleidingsplaats te Hoofddorp. Een besluit tot omscholing is immers niet zomaar genomen,” aldus Miquel Wijngaards, directeur van het Kenniscentrum WMO.

Opleidingsinstituut Kenniscentrum WMO bestaat dit jaar alweer 7,5 jaar en leidt inmiddels landelijk 180 cursisten per jaar op tot volwaardig Wmo- of Jeugdconsulent. Vanaf 2019 is het opleidingsaanbod uitgebreid met de Kiwa gecertificeerde opleiding Schuldhulpverlening 2.0.

Spannend is een omscholing wel; het vraagt een investering van tijd en geld en brengt een periode van onzekerheid met zich mee; ‘Vind ik straks wel een baan?’ ‘Het is al een tijdje geleden dat ik op school zat, hoe gaat het leren mij af?’ en ‘Hoe ga ik mij financieel redden tijdens mijn opleidingsperiode?’. Toch is het een stap waar velen van dromen. Soms omdat zij niet bij de huidige werkgever kunnen blijven, maar ook vaak omdat ze meer sociaal maatschappelijk betrokken willen zijn.

Om ervoor te zorgen dat u onder het genot van een hapje en een drankje al uw vragen kunt stellen aan de opleidingsadviseurs, kunt u op 21 mei 2019 tussen 15.00 en 20.00 uur langskomen op onze nieuwe leslocatie te Hoofddorp. Van der Valk Hotel Schiphol A4, Rijksweg A4 3, 2132 MA te Hoofddorp. Voor meer informatie en aanmelding voor de open dag, kunt u kijken op www.kenniscentrumwmo.nl. Kenniscentrum WMO is ook telefonisch te bereiken op 085 - 401 83 62.

Wat er nog meer te doen is? Miquel Wijngaards: “U kunt geregeld een korte presentatie bijwonen, sfeer proeven, docenten ontmoeten en vragen stellen aan onze medewerkers, oud-cursisten of Wmo consulenten. Wij kunnen u alles vertellen over de verschillende opleidingen en u een eerlijk toekomstperspectief schetsen op basis van persoonlijke competenties en ervaringen.”