HAARLEMMERMEER - De meeste mensen sluiten niet dagelijks een verzekering af. Niet zo gek dus dat je de nodige vragen hebt als je bijvoorbeeld een zakelijke autoverzekering afsluit. Als je jezelf hierin herkent, dan is dit artikel iets voor jou. In deze blogpost bespreken we namelijk een aantal dingen waar je op moet letten bij het afsluiten van een verzekering voor je zakelijke auto. Lees dus snel verder!

Hoe is de auto aangeschaft?

Voor je op zoek gaat naar verzekeringen, is het belangrijk om na te denken over hoe de auto is aangeschaft. Als je de auto op je eigen naam koopt, dan ben je namelijk niet per se verplicht om een zakelijke autoverzekering af te sluiten. De meeste aanbieders van particuliere verzekeringen vinden het namelijk prima als je de auto ook zakelijk gebruikt, zolang je niet meer dan 25.000 zakelijke kilometers per jaar rijdt met de auto. Overschrijd je die grens, dan zul je de auto wel zakelijk moeten verzekeren. Schaf je de auto aan op naam van je bedrijf, dan moet je hem sowieso zakelijk verzekeren.

De leeftijd van de auto

Een ander punt waar je aan moet denken bij het verzekeren van de auto, is het bouwjaar van de auto. Voor oudere auto’s kies je over het algemeen namelijk een andere verzekering dan voor nieuwere auto’s. Dat komt omdat de dagwaarde van oudere auto’s vaak zo laag is dat het geen zin heeft om meer te betalen voor een uitgebreidere verzekering.

De vuistregel is dat je voor een auto ouder dan 10 jaar vaak het beste een WA-verzekering kunt afsluiten. Voor auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud is beperkt casco vaak de betere keuze. Voor auto’s die jonger dan 6 jaar oud zijn, is volledig casco (all risk) de meest gekozen verzekering.

Verschillen in premies

Net zoals bij bijvoorbeeld zorgverzekeringen rekenen verschillende verzekeraars verschillende prijzen voor hun zakelijke autoverzekeringen. Het is daarom belangrijk om, voor je een polis afsluit, goed je huiswerk te doen en te onderzoeken of je wel de beste deal gevonden hebt. Dat is waar een expert in verzekeringen je, onder andere, mee kan helpen.

Schakel je de hulp in van een expert, bijvoorbeeld ABN AMRO Verzekeringen, dan wordt er voor je gezocht naar de polis die het beste past bij je bedrijf. Zo weet je zeker dat je niet onderverzekerd bent, maar ook dat je de beste deal te pakken hebt. Zeker als je niet zoveel verstand hebt van verzekeringen, kan het raadzaam zijn om een expert in de hand te nemen. Je krijgt dan persoonlijk advies en je kunt al je vragen stellen.