Al meer dan 25 jaar is kunnen wij een vloer inspectie uitvoeren. Onze kennis is werken in de kruipruimte in oude gebouwen. Wij zijn volledig VCA gecertificeerd voor en kunnen een goed advies en in schatting van de werkzaamheden in uw monumentale pand maken. Deze gebouwen zijn vaak opgetrokken rond een constructie van hout en na verloop van jaren kunnen zich er vocht en toch heerlijk zijn gang gaan, als gevolg van het vocht gaan vaak balken verrotten. Door een verhoogd vochtgehalte in het hout ontstaat dan ook een houtaantasting. De ideale voedingsbodem voor houtrot maar ook ongedierte en aantasting door zwam wordt door gebruik van schuimbeton voorkomen en behoort tot het verleden. Hout aantastende insecten en zwam verzwakken ook de houtconstructie. Het houtwerk vervangen ligt vaak voor de hand, en leidt dan ook meestal tot een ingrijpende kostbare renovatie met schuimbeton..


SCHUIMBETON techniek is minder ingrijpen en minder kostbaar
Schuimbeton biedt al jarenlang een beproefd alternatief voor vervanging, door het de houten vloer te restaureren met schuimbeton. Deze oplossing is minder ingrijpend, minder kostbaar en zeker zo sterk. Omdat het aangetaste houtwerk verwijderen zal het nog gezonde monumentale houtwerk in het rest van het pand behouden blijven.

 • Bij een inspectie komt er een vrijblijvende offerte *

  vraag naar de voorwaarden.

 • Meer dan 25 jaar ervaring met vloerherstel en met schuimbeton.

 • Van deskundig advies door vakpersoneel tot complete uitvoering.

 • Volledig VCA gecertificeerd en erkend partner CDH.

 • Duurzame oplossingen en gebruik van hoogwaardige Schuimbeton.

 • ​Meerjarige garanties op de vloer.


Eventueel bouwkundig rapport valt onder goed onderzoek en advies over verzwakte houtconstructies. Met de Advies, is het mogelijk om zwakke plekken te registreren in bijvoorbeeld een balkkopoplegging. Met een lang boortje van kleine diameter wordt in het hout geboord. Tijdens de indringing wordt voortdurend de weerstand gemeten en grafisch vastgelegd op papieren stroken. Op het moment dat er een rotte plek is, valt deze goed te zien. De Woodstock onderzoeksmethode is uitermate geschikt in oude gebouwen.

Weinig arbeidsuren
Een renovatie met schuimbeton neemt maar drie dagdelen in een week in beslag. Een vloerrenovatie staat bijna nooit op zichzelf en vormt vaak een onderdeel van een totaalrenovatie. Dan is een doorlooptijd van één week geen probleem. Ook de totale hoeveelheid arbeid is veel lager in vergelijking met andere (droge) systemen. We dekken de kruipruimte af met folie en we plaatsen wat piketpaaltjes voor de juiste hoogte. Vervolgens pompen we de ruimte vol met schuimbeton. Afreien van de vloer is daarna simpel. Bovenop de schuimvloer komt de eventuele vloerverwarming te liggen en ten slotte storten we de anhydriet dekvloer. Deze is eveneens eenvoudig en arbeidsvriendelijk aan te brengen. We kiezen hierbij bewust voor anhydriet, omdat de warmtegeleiding hoger is dan bijvoorbeeld zandcement.

Werkwijze bij vloer renovatie met schuimbeton
Na onderzoek verwijderen we het aangetaste houten balken en vloerdelen. Na het inbrengen van de Schuimbeton op folie brengen we Schuimbetonvloer aan in de oorspronkelijke vorm van de kruipruimte. De bekisting wordt gevuld met schuimbeton, die een goede druk sterke heeft voor de deklaag met de ondergrond. De ingegoten schuimbeton vervangt hiermee het hout zorgen voor een extra sterke verbinding tussen het bestaande en het nieuwe dekevloer Er vindt ook een goede overdracht plaats van optredende krachten. Bij Woodstock vloeren geschiedt deze reconstructietechniek met 10 jaar garantie.

Toepassingsmogelijkheden

 • Houtenvloer restauratie.
 • Balken restauratie zonder bekisting.
 • Constructieve versterking d.m.v. schuimbeton.
 • Herstellen van de draagkracht van gekraakte balken.
 • Het verbeteren van de draagkracht d.m.v. een gewapende betonvloer op schuimbeton behoord tot de mogelijk heden.

De adviseur bekijkt wat in jouw huis mogelijk is: kun je dak, gevel, vloer of ramen (beter) isoleren? Zijn zonnepanelen of een warmtepomp een optie?

Je krijgt een rapport waarin alle maatregelen die voor jou interessant zijn op een rij staan. In het rapport staat ook wat het je kost, hoeveel je bespaart en hoe snel je je investering terugverdient