NEDERLAND - Ons land zal de komende week te maken met redelijk normaal herfstweer waarbij de bewolking zal overheersen, maar het wel grotendeels droog blijft. in het begin van de week zullen met name de nachten vrij koud zijn, later in de week wordt het iets zachter.


Maandag overheerst de bewolking al blijft het overal in het land droog. Na een nachtelijke temperatuur van rond de vier garden zal het kwik overdag niet boven de tien graden uitkomen bij een zwakke tot matige (noord)oostenwind.

In de nacht naar dinsdag kan het op sommige plaatsen zelfs tegen nachtvorst aanzitten. Ook overdag zal het niet echt warm worden met temperaturen van 6-8 graden. De verkoeling ontstaat vooral vanuit een zwakke verraderlijke wind uit het noorden.

Ook in de nacht naar woensdag is het fris dus handschoenen in de vroege ochtend zijn geen overbodige luxe. Overdag verandert het weerbeeld door een iets steviger wind uit het zuidwesten. Daardoor kunnen er plaatselijk enkele buien vallen, maar breekt ook af en toe de zon door bij een maximum temperatuur van tien graden.

Donderdag staat er ook een matige wind uit het zuidwesten die aan de kust iets krachtiger kan zijn. Ook nu wordt het rond de tien graden en droog weer.

Op vrijdag is zowel de nacht als overdag weer een stukje zachter. Hierbij komt de thermometer voor het eerst even boven de tien graden uit en is het opnieuw droog. Met wat geluk breekt de zon nog even door het wolkendek.

In het volgende weekend wordt er ook nog vrij zachte lucht aangevoerd vanuit het (zuid)westen. Zowel op zaterdag als zondag neemt een geringe buienkans toe, maar dit valt te verwaarlozen.