NIEUW-VENNEP - Een 33-jarige man uit Oegstgeest krijgt vier jaar celstraf voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de A44 in oktober vorig jaar. Het ongeluk gebeurde bij Nieuw-Vennep. Twee mensen uit Houten (66 en 62 jaar) kwamen om het leven toen Leon Z. met hoge snelheid achterop hun auto klapte. Een 48-jarige man raakte zwaargewond.

Z. was onder invloed van alcohol en drugs toen het ongeluk gebeurde. Even daarvoor had hij nog snelheden tot 195 kilometer per uur gereden.

De Oegstgeestenaar kwam op de bewuste zaterdagavond met hoge snelheid over een viaduct op de A44, toen voor hem auto's opdoemden die zich aan de snelheidslimiet van 120 hielden. Hij schampte waarschijnlijk eerst een auto en boorde zich daarna achterin de auto van het echtpaar. De man en vrouw overleden direct door de kracht van de botsing.

De auto van het echtpaar knalde vervolgens tegen een andere auto, die daardoor kantelde en een heel stuk verderop pas tot stilstand kwam. De inzittende van die auto raakte zwaargewond.

Vijf jaar niet autorijden
Tegen de man was ook vier jaar cel geëist. Z. mag na het uitzitten van zijn straf ook vijf jaar niet autorijden. De rechtbank heeft bij de hoogte van de straf mee laten wegen dat Z. al meerdere keren is veroordeeld voor drugsdelicten en het rijden onder invloed van alcohol en meermalen is betrapt op te hard rijden.