HAARLEMMERMEER - Wekelijks controleert het team Verkeer van de politie in Noord Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden. Gedurende een week worden dagelijks op verschillende tijdstippen controles gehouden op snelheid, niet handsfree bellen, het dragen van veiligheidsgordels en valhelmen en verkeersgedrag. Deze week was de Hoofdweg in de Haarlemmermeer aan de beurt.

De Hoofdweg is geselecteerd voor de controles omdat er in het recente verleden veel zware ongevallen zijn gebeurd, met ernstig letsel en zelfs met de dood als gevolg. Op het traject tussen de Weg om de Noord en de rotonde ter hoogte van de Kruisweg is intensief gecontroleerd op het vasthouden van een telefoon en op te hoge snelheid. Vooral het bellen tijdens het rijden kan gevaar opleveren voor fietsers die van hetzelfde weggedeelte gebruik maken, doordat de betrokken automobilisten afgeleid zijn.

In totaal bekeurde de politie vierentwintig bestuurders. In een tiental gevallen vanwege te hoge snelheid, waarbij de bestuurders meer dan dertig km per uur te snel reden. Twaalf bestuurder kregen een bekeuring wegens het vasthouden van een mobiele telefoon. Twee bestuurders werden bekeurd omdat zij respectievelijk onder invloed en onverzekerd in een auto reden.