HOOFDDORP - Maandagnacht omstreeks 03.00 uur ontving de politie een melding van de diefstal van een auto aan de Haya van Somerensingel in Hoofddorp. De eigenaar werd wakker van het autoalarm, ging buiten kijken, en zag vervolgens zijn net aangeschafte auto met piepende banden de straat uitrijden. De politie stelde direct in de ruime omgeving een onderzoek in.

Ter hoogte van de Bennebroekerweg zag een agent al snel de gestolen auto richting Nieuw-Vennep rijden. De achtervolging werd ingezet en verliep via de IJweg en Noordelijke Randweg in de richting van de Drie Merenweg. De bestuurder voerde de snelheid op tot 200 kilometer per uur. Meerdere politievoertuigen achtervolgden de bestuurder. Op de provinciale weg N205 richting Vijfhuizen, afslag Haarlem Zuid, verloor de man de controle over het voertuig, vloog uit de bocht en kwam met de auto in het water terecht.

De 45-jarige bestuurder uit Heerlen kon door de agenten in het water worden aangehouden. Na een medische controle ter plaatse door de ambulancemedewerkers is de verdachte voor verhoor en onderzoek overgebracht naar het cellencomplex. Het voertuig is weggesleept.